Aktualno film inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA sex showbiz TOP VIJEST Zabava

Love Simon (G. Berlanti) – sjajna romantična tinejdžerska gej komedija

Odličan film za vježnaje tolerancije je tipična tinejdžerska američka romantična komedija s temom srednjoškolaca i njihovih ljubavnih problema. S tom razlikom da je glavni lik Simon (odlični Nick Robinson) u stvari gej.
Film je njegov izlazak iz ormara, skupljanje hrabrosti za otkrivanje i nošenje posljedica tog čina, njegov odnos s obitelji (izvrsno portretirana liberalna i normalna obitelj modernih svjetonazora – otac, mati, mlađa sestra) i odnos s prijateljima i okolinom. Ima tu i ljubavnih trokuta i nesporazuma i slomljenih srca, prijateljstava stavljenih na kušnju, ali najviše od svega – prijateljstva.
Zabavna i osjećajna komedija o prihvaćanju sebe i zaljubljivanju temeljena je na bestseleru Becky Albertalli, i prati život sedamnaestogodišnjeg Simona kojem je život malo kompliciraniji nego prosječnom srednjoškolcu: nitko ne zna da voli dečke i ne zna tko je anonimni kolega u kojeg se zaljubio online. Rješavanje oba pitanja čini se smiješno, no istovremeno zastrašujuće mijenja život.
„Mislim da se puno tinejdžera može poistovjetiti s ovom borbom u pronalaženju sebe. Ne znaju tko su, a nemaju pojma ni tko žele biti kada odrastu. Ne radi se samo o seksualnosti. Ne radi se o tome s kim spavate već tko ste na ovom planetu.“ Kaže Alexandra Shipp, koja u filmu glumi Simonovu prijateljicu Abby i tim je rečenicama sabrala sukus cijele priče. Glumačka postava ovog filma uvjerit će vas da je pred vama najsimpatičniji par kojeg ćete ikada upoznati. Redatelj Greg Berlanti okupio je mnoga poznata imena: Nicka Robinsona (Sve, baš sve), Jennifer Garner (Juno, Alias), Josha Duhamela (Transformeri: Posljednji vitez, Ludi provod u Rimu), Keiynana Lonsdalea (Pobunjena, Trilogija razlicita: Odana 1. dio) i mnoge druge.

Iznad svih filmskih vrijednosti, ona odgojna i društvena, pogotovo s obzirom u kakvom društvu živimo je puno bitnija. (Andreja Galić)
8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame