Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Detour: Vikend – hrvatski “Walking on Sunshine” za održavanje savršenih plesnih ljetnih pop iluzija

Ljeto je savršeno vrijeme za iluzije i prolongiranje razbijanja istih. To neka drugom polovicom godine. Jedna od bitnih deluzija je kako hrvatska ima zdravu glazbenu scenu. Nema. Ali jedni od glavnih iznimaka koje potvrđuju pravilo su Detour. Izdržljivo feelgood pop biće autora Nenada Borgudana i sad već ne nove ali brzo afirmirane i prepoznate pjevačice Gine.

Tamo gdje Jinx odlaze u smjeru laid backa, Detour su svoj ljetni eskapizam zamotali u viši tempo i digli u višu brzinu ne bi li odvikendovali tamo gdje su sami i gdje ne trebaju razloga. Strateški, marketinški super timing, ali iznad svega vrlo sadržajna pop stvar.

Iznimno plesno iskustvo i još jedan potpuni radiofonični pogodak sad već multidokazanog  prokušanog pop autora čija se orkestracija i razvoj stvari klanja onim vremenima kad su Katrina & The Waves izbili ljeto iz ruku one hit wonderom “Walking on Sunshine”. U nešto manje frenetičnom tempu i nešto više melankoličnoj nježnosti Detour su otplovili na svoj (produženi) glazbeni vikend.

Detour su bend za naklon i dugo čuvanje prije sjećanja. Nakon niske dokazanih hitova i podizanja ljestvice domaćih poppera (“Biram”, “Snijeg”, “Zaljubila sam se”, …) svakim sljedećim singlom to dokazuju. Reklamno promotivni i izložbeno panoramski spot Supetra nije prst u oko atmosferi njihovih bijegova.  Oni muvaju, ali svakim novim singl/spotom to je move on up. (JA)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame