Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Rambo Amadeus & Klapa Klesari: Šjor Spajdermen stari – pomicanje zidova zajebancije u klapsku pismu

Od Antonija Pusića i njegova visprenog intelekta za očekivati je svašta i koješta. Taj se div crnogorske glazbene scene a usmenom predajom i balkanskog regiona navikao je štovatelje da mu se treba pokloniti jer nema kuda neće krenuti. Pa se od repova, turbofolkova, free jazzova eno dotakao i klapske pjesme naravno kroz zajebanciju vulgaris na račun zoon politikusa ovih prostora u povlaci sa starim lokalnim Spajdermenom. I zato je pomoz Bog junaci „Na malome škoju..“.

Navedeni stihovi dio su nove pjesme „Šjor Spajdermen stari“ koja na satiričan način, u Rambovom osebujnom stilu, progovara o umirovljenom
Spajdermenu koji se izdiže iz letargije mirnoga života na pučinskom otočiću i ponovno krpa svoju mrižu s kojom kreće u lov na kriminalce, tajkune i korumpirane političare.

Kako Rambo cijeni izvorno a capella klapsko pjevanje pozvao je na suradnju svog dugogodišnjeg prijatelja, i brata po mediteranskom temperamentu, Bračanina Borisa Capkovića da sa svojim klapskim drugovima otpjeva i snimi pjesmu. Pritom je htio da klapa zvuči, citiramo, kao Dalmacijacement i još malo starije. Studijska snimka pjesme „Šjor Spajdermen stari“ klape Klesari oduševila je Ramba i potaknula ga da još jedanput pokaže „fantastične glasovne mogućnosti“. Na klapsku izvedbu pjesme nasnimio je svoj glas, kojega je zbog niske glasovne frekvencije nazvao surgafondo bas! Zadovoljan zvučnim zapisom, svjetski kilotzar inzistirao je da Capković zatvori krug te snimi i video spot o umornom Spajdermenu i to u pitoresknim Pučišćima na Braču. Vesela bračka klapa Klesari uživala je snimajući po lokacijama ove bračke prijestolnice kamena, a za snimanje spota angažiran je mjesni ribar Nikša Plastić, koji je savršeno utjelovio Rambovog Spajdermena. (JA)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame