Aktualno film showbiz Zabava

Hitovi za ljeto: Kino srpanj u našim kinima od nastavka Antmana i Sicaria do Hotela Artemisa

U mjesecu srpnju hrvatski kino-distributeri i prikazivači predvidjeli su trinaest filmskih premijera, a slijedom mjesečnog početka prikazivanja radi se o ovim filmovima.

„Ant-Man i Wasp“ najnovija je filmska prilagodba Marvelovih strip junaka, kao i svaka do sada, prepuna akcije, avantura, vratolomija i specijalnih efekata. „Hotel Artemis“ akcijski je krimić o svojevrsnoj bolnici za kriminalce u Los Angelesu u ne tako dalekoj budućnosti, u kojem naslovnu ulogu tumači jedna od najvećih glumačkih zvijezda današnjice, „Oscarom“ nagrađena Jodie Foster, koju dugo nismo imali prilike gledati na velikom platnu.

„Podivljalo more“ uzbudljiva je pustolovna drama snimljena prema istinitom događaju, u kojoj glavne uloge tumače mlade glumačke zvijezde Shaileene Woodley („Različita“) i Sam Claflin („Igre gladi“).

„Zarobljeni u Siriji“ je hvaljena i potresna drama. “Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju“ treći je nastavak uspješnog animiranog serijala, sinkroniziran na hrvatski.

„Plan za bijeg 2: Pakao“ drugi je dio uspješnog akcijskog filma iz 2013. godine, u kojemu i ovoga puta naslovnu ulogu tumači „kralj“ akcijskih filmova Sylvester Stallone. Dwayne Johnson je ratni veteran, stručnjak za sigurnost, koji u akcijskom spektaklu „Skyscraper“ treba spasiti svoju obitelj, suprugu i djecu, i vlastitu čast iz najvišeg nebodera nas svijetu zahvaćenog vatrom.

Hvaljena kriminalistička drama „Sicario“ dobila je nastavak, a u drugome dijelu naslovljenom „Sicario 2: Rat bez pravila“ glavne uloge ponovno tumače Josh Brolin i Benicio del Torro, kojima se pridružuje Catherine Keener. Misteriozna komična drama „Skrivena poruka“, s Andrewom Garfieldom u glavnoj ulozi, novi je, dugo očekivani film Davida Roberta Mitchella, potpisnika hvaljenog „To dolazi“. „Wilde Maus“ je austrijsko-njemačka kriminalistička komedija, dok je „10X10“ napeti triler o zatočenici i njezinom otmičaru, koji otkriva skrivene odnose i tajne, s Lukeom Evansom i Kelly Reilley u glavnim ulogama.

Sve će raspjevati i rasplesati mjuzikl „Mamma Mia! Here We Go Again“, nastavak super uspješnog mjuzikla „Mamma Mia!“ snimljenog prije deset godina, dok je nastavak, najvećim dijelom snimljen u Hrvatskoj, na otoku Visu. Naposljetku, u lipnju će mališanima biti ponuđen još jedna crtić, simpatična europska animacija sinkronizirana na hrvatski, „Luis i društvo iz svemira“.

Također, skrećemo pozornost na uvijek zanimljiv i raznolik program Zagrepčanima omiljenog kultnog kina „Europa“, u kojem se prikazuju
filmovi koje tijekom godine niste stigli pogledati, naziva „Ljeto u kinu Europa“. Izdvajamo i „Fantastic Zagreb Film Festival“ koji se održava od 28. 06. do 08. 07. na Ljetnoj pozornici „Tuškanac“ i nudi raznovrstan program filmova fantastike, horora i drugih napetosti. Kako je to već uobičajeno, moguće su promjene datuma prikazivanja predstavljenih filmova ili, pak, prikazivanje novih, nenajavljenih.

Damir Demonja

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame