Aktualno Celebrities inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Sports Zabava

Hrvatska: Island – zadnja utakmica u skupini i rasplet za osminu finala

Nakon toliko dugo vremena konačno je neka velika nogometna predstava poput Svjetskog nogometnog prvenstva lišena one ingeniozne hrvatske navade ovisnosti o drugima. U Rusji 2018 Hrvatska se u prve dvije tekme pokazala izrazito dobro što se po prijateljskim utakmicama nije moglo slutiti u toj mjeri. Koliko je lijepo odigrati jednu izvrsnu utakmicu, drugu nešto manje ali s maksimalnim brojem bodova nakon pobjeda nad Nigerijom 2:0 i Argentinom 3:0 protiv Islanda odigrati potpuno rasterećeno.

Doduše neće biti potpuno rasterećeno iako je izbornik Dalić najavio izlazak s B ekipom i sedam rezervnih igrača jer postoje varijante po kojima Hrvatska može biti druga u skupini, ali to će se saznati nakon današnjih utakmica. U 20 sati u Rostovu Hrvatska igra svoju posljednju utakmicu u grupi D na ovom Svjetskom prvenstvu. Osmina finala je i teoretski osigurana, dok prvo mjesto u grupi može biti ugrožena ako izgube od Islanda većom razlikom a Nigerija tuče Argentinu jednako takvim scoreom što je malo vjerojatno.

U posljednjoj utakmiciIsland je slavio 1:0, ali od šest susreta u 4 je slavila Hrvatska. Island je odigrao 1:1 s Argentinom i izgubio od Nigerije. Naši u punom sastavu bi bili favoriti, ovako vidjet ćemo što se dešava na terenu ali Dalićevi ne bi smjeli izgubiti i taktizirati na taj način.

U osmini finala čeka nas ili Danska ili Francuska to će isto ovisiti o raspletu današnjih utakmica.

Hrvatska (4-2-3-1): Kalinić, Pivarić, Vida, Ćorluka, Jedvaj; Badelj, Modrić; Pjaca, Perišić, Kovačić; Kramarić

Island (4-4-2): Halldorsson; Saevarsson, Arnason, Sigurdson, Magnusson; Gunnarsson, Hallfredsson, Gudmundsson,  Bjarnason; Finnbogason, Sigurdsson

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame