Aktualno Celebrities DOP TV Festivali Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

DOP TV Live: In Music drugi dan: Nick Cave je bio u kući

Drugog dana In Musica vrijeme je opet poštedilo organizatore i sve bendove okupljene oko centralnog događaja i samo dva inozemna izvođača stvarno vrijedna pažnje. Sjajna pop alternativka St. Vincent je podsjetila malo na Kraftwerk u načinu kako pristupa elektroničkoj pop glazbi, naravno s puno manje genijalnosti. Ona je samo tipični proizvod američke artističke škole pop glazbe. Sva u bojama, nježnim glasom i dosta prkosnim pristupom pop glazbi iznenadila je sve prisutne na prvom gostovanju u Hrvatskoj.

Prije nje dan je bo rezerviran za domaće mlade nade razasute po ostalim pozornicama pa su se tako u svoj festivalski CV upisali Lika Kolorado koji strašno žele biti autentični i podsjećanjuu na Pipse, zatim fantastični J.R. August, izvođač kapaciteta Fathera Johna Mistyja koji još uvijek nema u Hrvatskoj dovoljnu podršku s obzirom na to što sve radi i kako radi, pa Irena Žilić, možda najbolja predstavnica ženskog kantautorskog popa i jedna od onih za koje da ne znate odakle su rekli bi lagano da mogu pripadati bilo kojoj uspješnoj američkoj folk etiketi.

A onda se ukazao On. Nastup Nicka Cavea & The Bad Seedsa ne možete nego dići u nebesa i reći da je bilo nešto najbolje čemu ste prisustvovali.

Snaga i energija s kojom se Pećina spusti i nadvije nad slušatelje je senzacionalna, bez obzira radilo se o sporijim stvarima i atmosferi kakvom odše posljednji mračni studijski album “Skeleton Tree” ili nekima od vječnih hitova u agresivnijem, mučnijem, bržem tempu. Nježnost kojom Nick Cave izvodi standarde poput “Weeping Song”, “Into My Arms”, “Do You Love Me”, a onda zareži s “Loverman” i “Red Right Hand” fascinira jednako kao i sposobnost zavući se slušateljima pod kožu i isporučiti nezaboravan set. Za ljubitelje starog Cavea bio je “Tupelo”, za ljubitelje njegovih priča prisjetio se “Stagger Lee” za vrijeme kojeg je s djevojkom iz publike napravio impresivan performans, nikome nije ostao dužan.

Drugi dan In Musica bio je samo Nick Cave & The Bad Seeds – lansiran za uspomenu i dugo sjećanje. (Dijana Čelić)

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame