Aktualno Celebrities DOP TV Festivali Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

DOP TV Live: In Music treći dan – Interpol i Alice In Chains i kiša napokon :)

Završetak ovogodišnjeg In Music festivala pripao je kiši kao staroj pratilji i prijateljici organizatora. No, ona nije pokvarila dojam da se ove godine publika dobro zabavljala s headlinerima, fenomenalnim Nickom Caveom & The Bad Seedsima, nešto suzdržanijim Queens Of The Stone Age, odličnim The Kills i St. Vincent, originalnim, drugačijim, neponovljivim Davidom Byrneom.

Zadnji dan je pripao Interpolu kao glavnim zvijezdama večeri koji su podsjećali na dark rock eru i Alice In Chains koji su opet svim ljubiteljima grunge vremena dali dobar uvid u to što se zbivalo prije četvrtine stoljeća. Od domaćih izvođača bacili smo pogled na ambiciozne performans rockere Moskau i njihov teatralni rock pristup inspiriran Nickom Caveom, gotikom i Tom Waits poetikom i She Loves Pablo koji furaju svoj stonerski rock and roll žestoko i dovoljno dugo za zadržati tradiciju sad već pomalo umornog žanra.

Alice In Chains su opravdali očekivanja svojom grmljavinom i višeglasnim pjevanjima. Publika ih je od prvih taktova “Bleed The Freak” dočekala otvorenih srca (i kariranih košulja) najbolje reagirajući na hitove “Would”, “Man in The Box” ali i pjesme uglavnom s epskog albuma “Dirt” – “Them Bones”, “Dam That River”, odlično su zvučaće “We Die Young” kao i nova stvar “The One You Now”.

Interpol će zato rastopiti srca svih ljubitelja malo darkerskog rock zvuka. Počeli su s “Not Even Jail” i “All The Rage Back Home” uglavnom odlično držali ritam od novih naslova “Rover” do možda još uvijek najvećeg hita “Evil” i na bisu “Rest My Chemistry” i “Lights”. Dramatičnost vokala cijelo je vrijeme korespondirala s ritmom benda i odličnim zvukom na najvećoj pozornici. Tko god je bio ne može reći da je otišao nezadovoljan. (Dijana Čelić)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame