Aktualno Celebrities Festivali film inmediasres Interview POP COOLTURA showbiz Sports Zabava

Nogometaš Emir Kusturica: Hrvati slave s Thompsonom, zato pobjeđuju, a nas su poterali

Nikud ni u WC bez politiziranja i sveckih urota. Tako je poznati redatelj Emir Kusturica u jednom nedavnom intervjuu osvrnuo se na neuspjeh svoje srpske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu, ali naravno da nije ostao dužan omiljenoj mu meti – Hrvatima.

“Pogledajte vi Hrvate, koji objektivno imaju bolji tim od nas. Međutim, oni slave s Thompsonovim pjesmama koje govore o tome kako treba Srbe preko Drine prebaciti, a to su već uradili, ubiti i uništiti. A naši… To su veliki nogometaši. Protiv Švicarske su igrali jednu od najboljih utakmica, a ostala je u zapećku jer je ponovo proradila receptura da jedan narod ne priznaje sebi ono što on jest. Bez takvog uvjerenja se te utakmice ne dobivaju.

“Srbija je mala zemlja s velikom poviješću i ogromnom kulturom. Nije ona mogla ni pogriješiti, a da joj se ne svira penal koji je pljačka. To što se dogodilo našem timu, to je obično drumsko razbojništvo. Mislim da smo mi u povijesti uvijek kažnjavani zbog bliskosti s Rusima, a to je potpuno paradoksalno jer naša bliskost s Rusima je jezičko-kulturološka, ali i povijesna, jer car Nikolaj je ušao u Prvi svjetski rat zbog nas…”

Emire, vala svaka ti dala jako si pametan i mudro zboriš. :)))))))))

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame