Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Dogma feat Saša Antić: Glavom u prsi (ka Zidane) – izvrsna antinogometna himna

Pulski funk rockeri Dogma izdržavaju vremenima. Uz lirski i verbalni back up jednog od najvećih majstora stiha od postštulićevih vremena, Saše TBF Antića, složili su jednu od najboljih stvari karijere. U vrijeme navijačkih i sportsko nogometnih fever pitcheva i agonija raznih navijačkih tirada i gluposti, oni su pustili basu da fercera i pulsira na frekvencijama koje će činiti podlogu još jednom suverenom Sašinom zakucavanju.

I dok se mnoštvo trudi uvuć u dupe što je moguće širem navijačkom debaklizmu i pivskim konzumentima šahovnica na razne načine, Saša je uz odličan beat Dogme iskrcao fantastičnu kritiku onoga gdje i što živimo. “Glavom u prsi (ka Zidane)’ motivacijska je parola kojom aludiraju da idemo glavom u zid kada od svega ostane ništa, pogađa i suštinu nogometne groznice, ali i naše stvarnosti u kojoj se nalazimo. Neuspjele tranzicije, društvene netrpeljivosti, društvo nejednakosti, mržnje naspram drugog i ekonomske krize u kojima pojedinac gubi snagu glasa i osjećaj sigurnosti” objašnjavaju solo. 

Gažerski spot sniman je u dvorištu bivše vojarne ‘Karlo Rojc’ u Puli koja je do 1991. služila kao vojarna JNA, kasnije squat, a danas kulturno-društveni centar. Taj su vizualni element trebali pažljivije i maštovitije odraditi jer pjesma to zaslužuje. (JA)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame