Aktualno Celebrities inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Sports Zabava

Francuska: Belgija 1:0 – prvo polufinale i protivnik Hrvatskoj u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva

Večeras u Sankt Peterburgu igrala se prva polufinalna utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji između Francuske i Rusije a time je saznat i protivnik u skorašnjem finalu pobjedniku druge polufinalne utakmice Engleska: Hrvatska koja se igra sutra u 20:00.

Francuska i Belgija su stari znanci, a put do polufinala došli su solidnim prezentacijama u skupinama no pravi posao je obavljen tek u četvrtfinalu gdje je Belgija čisto eliminirala favorite prvenstva – Brazil, a Francuska je pak skoro rutinerski eliminirala dotad odlične pritajene favorite Urugvajce te time ovo polufinale učinile zapravo Europskim prvenstvom.

Na papiru i zbog tradicije Francuzi slove za favorite, kako polufinala tako i za osvajačaje titule Svjetskog prvenstva, no Belgijanci nisu nimalo bezopasni. To se i pokazalo na terenu gdje su u rovovskoj bitci Francuzi tek od 50. minute iskoristili nepažnju belgijske obrane te doveli svoju momčad u vodstvo koje su znali zadržati do samog kraja i tako se plasirati u finale gdje čekaju…

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame