Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Alejuandro Buendija: Čepić – vrhunsko laid back rap zakucavanje Saše Antića

Prije TBF-a bio je Saša Antić. Onda se desio rap. Onda je na red došao Split. Pa Beastie Boysi. Pa “Smak svita”. Pa “Ziđam”. Pa “Čepić”. U rektum.

Saša Antić je dosad bio tretiran kao potpisnik mnogih lirskih remek i dobrih djela splitskih rep velikaša TBF-a, ali svojim novim autorskim singlom pod pseudonim Alejuandra Buendije kako se znao ukazivati prošlih godina u raznim featurinzma potpisuje kompletnu produkciju i instrumentalni dio stvari. I razvaljuje. Kao što je Glover Gambino razvalio sa svojom Americom tako Antić Buendija ubija balkansko mediteranska sjecišta.

Na tragu “Smak Svita” genijalnosti nova stvar je uz autoironični laid back rap pristup sampliranja, mash up vlastitog nezadovoljstva, splitske fjake i promišljanja svijeta oko sebe – i to na način koji slušatelja ne može ne zakačit. Njegove su metafore ubojite, lirika univerzalno komunikativna i  prepoznatljiva, cinizam mu nikad ne odlazi u nihilizam te uvijek ostavlja neku rezigniranu notu i tračak svjetla da i kad sve ode u kurac ostaje nada stavljanjem čepića u dupe.

“Pjesma Čepić je autobiografsko jadanje i ispovijed nastala prije dvije godine iz autentične križobolje koja se iskomplicirala u išijalgiju i konačno me odvela pod kirurški nož. Shvatio sam tada u potpunosti onu da ‘zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu’. Htio sam kroz pjesmu ironizirati svoju bijedu i zadržati dozu optimizma. Pjesma je nastala sama od sebe, u snimanju su mi dali ruke dragi prijatelji, a i spot je nastao u opuštenom tonu i zafrkanciji. Čepić je najavni single mog drugog solo albuma.”, kaže autor Saša Antić prpremajući nas na remek djelo kojim će nastaviti solo splitske rap tripove po kojima Vojko Vrućina preuzima štafetu, dodaje je natrag Saši.

Genijalni video i karikažu s bicikla na traci potpisuje redatelj Šimun Šitum, dok je snimateljski remek djelo zakucao Rino Barbir. (JA)

10/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame