Aktualno Celebrities film inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Mama Mia: Here We Go Again (Ol Parker) – mjuzikl koji da nije sniman kod nas ne bi trebalo gledati

Produkcijske vrijednosti kao mjesto snimanja ponekad ispadnu jedine vrijednosti određenim filmovima poput ovog snimanog na autopilotu pjesama Abbe i angažmana odličnih dramskih glumaca u sporednim ulogama. Počevši od neizbježne Meryl Streep a potom redanjem karakternih Colina Firtha, Piercea Brosnana, Stellana Skarsgårda, pa sve do mlade nade Amande Seyfried koja ovim ulogama izlazi iz sjene teen sapunica. Onda je tu ukazanje Cher, pa mlađa muška postava Josh Dylan, Jeremy Irvine, Hugh Skinner, … svi oni pod redateljskom palicom Ola Parkera pokazali kako znaju vrtjet lepršavim ljetnim haljama na taktove Bennyja Andersson i Björna Ulvaeusa. 

O priči koja likove iz prvog dijela u mlađim danima vod na čarobni “grčki” otok u izmaštanom svijetu cvrčaka i starinske vožnje biciklima malo je suvišno pričati o smislu, osim  ljubiteljima plesa koji će znati zažmiriti i prepustiti se scenama plesa.

Film je značajan zbog premijere u ambijentu pulske Arene u sklopu Pula film festivala te gostovanju redatelja  kasnijem pretpremijernom vrćenju kao na maloj turneji. Nakon premijere u pulskoj Areni, film su prikazivali na ljetnim pozornicama diljem Jadrana: Komiža 23.7., Vis 23.7., Opatija 25.7., Dubrovnik 22.7., Mali Lošinj 22.7., Brač (Supetar) 25.7., Bol 23.7., Hvar 22.7., Split (Bačvice) 24.7., Biograd na Moru 23.7., Rab 22.7., Murter 22.7.

“Od radnika hrvatske filmske industrije dobili smo sve što smo trebali. Bili smo impresionirani brzinom i profesionalnošću, bila je to suradnja za poželjeti. Dobili smo sve potrebne resurse i potporu u jako kratkom roku te smo na tome neizmjerno zahvalni‘, rekao je redatelj Parker koji je imao u planu snimati na nekoliko različitih otoka no on i snimatelj Robert Yeoman odlučili su ostati na Visu jer im se odmah učinio kao idealna lokacija za film.

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić na medijskoj konferenciji zahvalio se cijeloj filmskoj ekipi na uspješnoj suradnji. ‘Ovo je jedan od projekata na koji smo cijelo vrijeme ponosni. Otkad su se prijavili na HAVC-ov sustav poticaja te otkad ga je servisni producent Pakt Media snimao na Visu, do postprodukcije i prvih trailera i, konačno, do regionalne premijere u Areni. Ovo je film koji je toliko puno napravio za Hrvatsku, no njegov ćemo utjecaj osjetiti tek u danima, mjesecima i godinama koje dolaze’, rekao je Rafaelić

Ali ako ćemo vjerovati optimističkim projekcijama, film unatoč ne osobitim recepcijama i svjetskim kino rezultatma, radi puno dobroga za hrvatski turizam, ne kao nogometaši doduše, već više na onom “plesala je jednog ljeta” nivou. (Andreja Galić)

4/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame