Aktualno Celebrities POP COOLTURA Sports

Preminuo Marijan Beneš: Odlazak uz Matu Parlova najveće boksačke legende ovih prostora

Legendarni boksač i najveća zvijezda ex Jugoslavije uz Matu Parlova, balkanski Rocky Marijan Beneš preminuo je jučer u bolnici u Banja Luci u 67. godini. Posljednje vrijeme je proveo u Caritasovom domu za stare u naselju Petričevac zbog iznimno lošeg stanja jer je živio u bijedi ostavljen od obitelji i ljudi koji su trebali figurirati kao njegovi skrbnici.

Marijan Beneš je rođen u Beogradu 1951. godine, a djetinjstvo je proveo u Tuzli, ali se sa 16 godina doselio u Banju Luku gdje počinje karijeru u boksačkom klubu “Slavija”.

Tijekom karijere Benešova sveukupna statistika je iznosila 299 mečeva, uz 272 pobjede, 16 poraza i 11 neodlučenih dvoboja, a tijekom amaterske karijere Beneš na prostorima bivše Jugoslavije je osvojio devet naslova prvaka Bosne i Hercegovine, četiri naslova prvaka Jugoslavije i brojne revijalne titule.

U profesionalnoj karijeri je 15 mečeva te ostvario 14 pobjeda, a 1979. je u Banja Luci postao europski prvak nakon nokauta Gilberta Cohena i četiri je puta branio titulu.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame