Aktualno Glazba POP COOLTURA

Alter blues genijalac Adam Semijalac a ka Bebe Na Vole promovira novi album o prekrasnoj mržnji

U četvrtak 20. rujna ne propustite otvaranje nove koncertne sezone u zagrebačkoj Savskoj 160 uz odličnog Bebe Na Vole, koji će predstaviti novi album “Hate Is A Wonderful Thing”, koji od prije neki dan možete kupiti (https://goo.gl/ChWVfx), a naša preporuka je da zgrabite vinilni primjerak jer broj je limitiran. Obzirom da je album ozbiljna prijetnja za najbolji album 2018., jednako takva prijetnja je i ovaj koncert koji nemojte propustiti.

Jedan zgodan detalj jest da će koncert otvoriti upravo Admova učenica gitare – Marina Elezović. Rodena je 19.5.2000. u Kanadi, a gitaru je počela svirati s 10 godina pod utjecajem rock bendova poput CCR, Led Zeppelin, Rollin Stones, Nirvana… Piše indie/rock pjesme s old school prizvukom, a najčešće teme pjesama su nerazumijevanje, usamljenost i depresija. Trenutno se školuje u jezičnoj gimnaziji koja joj nažalost nije predraga, ali hvala bogu pa je zadnja godina. 🙂 Svira na cesti i gdje god stigne, a zadnjih godinu dana radi na albumu prvijencu s profesorom, producentom i velikim blueserom Bebe Na Vole.
Sve pjesme na album komponirao je, izveo i snimio sam autor Adam Semijalac, a miksanje je radio u tandemu s Višeslavom Labošom, koji ujedno potpisuje i mastering. Za artwork su se pobrinuli Mislav Lešić i Dobriša Radovanović.

Adam Semijalac, glazbenik poznatiji pod imenom Bebè Na Volè jedan je od najboljih blues vokala na ovim prostorima. Njegova glazba može se okarakterizirati kao root blues u kombinaciji s različitim indie žanrovima. Nakon preko 10 godina stvaranja originalne i njemu svojstvene glazbe, krajem siječnja 2015. izdao je “best of” na vinilnoj ploči pod nazivom “Time Of Great Depression” gdje je svoj cjelokupni opus sveo na 13 autorskih pjesama kojima je obuhvatio sve kreativne faze svog glazbenog izričaja. Tri godine kasnije, točnije ovih dana, pojavio se i novi, iščekivani, album “Hate Is A Wonderful Thing”, kojim je izgradio novo poglavlje u domeni najboljeg ovdašnjeg rock albuma.

S obzirom da živi isključivo od glazbe, Adam je svoje djelovanje proširio znatno dalje od koncertnih dvorana. Radi glazbu za kazališne predstave; član je koautorske inicijative OOUR-Zagreb, kazališta TRAFIK u Rijeci te ima preko 15 cjelovečernjih plesnih predstava iza sebe. Podučava gitaru, bass, banjo, mandolinu, a povrh svega snima film o Bebè Na Volè s redateljem Vladimirom Gojunom.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame