Aktualno film POP COOLTURA teatar

Boljšoj Balet i Metropolitan Opera u hrvatskim kinima: Kultura na direktniji način

Cineplexx City Center one East i Split nastavlja svoju kulturno-umjetničku tradiciju te i ove sezone na svojim platnima ugošćuje Boljšoj balet i Metropolitan operu!
Da bi uživali u najpoznatijim ruskim kazališnim predstavama te osjetili čar svjetski poznatih opera iz samog centra New York-a nekad nije potrebno daleko putovanje, nekad je dovoljno otići u kino, u Cineplexx kino. Cineplexx kino u City Centru one East u Zagrebu i Splitu svim svojim posjetiteljima i ove godine omogućuje izravne prijenose najvećih kulturnih glazbeno-dramskih spektakla. Zahvaljujućim tehničkim mogućnostima kina posjetitelji imaju doživljaj fizičke i realne prisutnosti na ovim najpoznatijim svjetskim operama i baletnim izvedbama. Nezaboravno iskustvo je zagarantirano. Uživajte u izravnim satelitskim prijenosima i zaboravit ćete da niste i vi sami tamo.
Baletnu i opernu sezonu 2018./2019. iz Boljšoja i Metropolitena možete popratiti ekskluzivno u kinima Cineplexx City Center one East i Split.
Metropolitan Opera
Trinaesta sezona prijenosa uživo Metropolitan Opere počinje 6. listopada i to sjajnom Metovom produkcijom Verdijeve Aide u kojoj će nastupiti jedna od najproslavljenijih svjetskih sopranistica Anna Netrebko.

U sezoni 2018.-19. bit će prikazano deset prijenosa uživo, uključujući četiri nove produkcijeSaint- Saënsove Samsona i Dalilu u režiji Tarka Tresnjaka, pod dirigentskom palicom Sir Marka Eldera, s Elīnom Garančom i Robertom Alagna u naslovnim ulogama; američku premijeru Marnie Nicoa Muhlyja, temeljenu na trileru Winstona Grahama, u režiji Michaela Mayera, s Isabel Leonard u naslovnoj ulozi; Mayerovo novo uprizorenje Verdijeve La Traviatekojim će dirigirati novi glazbeni ravnatelj Meta Yannick Nézet-Séguin s Dianom Damrau, Juanom Diegom Flórezom i Quinnom Kelseyjem u glavnim ulogama; te novo uprizorenje Adriane Lecouvreur Francesca Cilea s Annom Netrebko u naslovnoj ulozi, pod ravnanjem Gianandrea Noseda.

Uz Aidu i četiri nove produkcije posjetitelji Cineplexxa će moći  prvi put  vidjeti Poulencovo remek-djelo Dialogues des Carmélites pod ravnanjem Yannicka Nézet-Séguina, klasične obnove Puccinijeve La Fanciulla del West s Evom-Mariom Westbroek kao Minnie i Jonasom Kaufmannom kao Dickom Johnsonom; proslavljenu režiju Bizetove Carmen Richarda Eyrea u kojoj nastupaju Clémentine Margaine u ulozi zavodljive Ciganke i Roberto Alagna u ulozi Don Joséa; razigranu obnovu Donizettijeve La Fille du Régiment s Javierom Camarenom i Pretty Yende u ulogama Tonia i Marie; te najpopularniju Wagnerovu operu iz ciklusa PrstenDie Walküre, s Christine Goerke u ulozi Brünnhilde.

PROGRAM SEZONE (Metropolitan):
Aida (Giuseppe Verdi)
Samson i Dalila (Camille Saint-Saëns) NOVA PRODUKCIJA / PRVI PUT U HD-U
La Fanciulla del West (Giacomo Puccini)
Marnie (Nico Muhly / Libreto Nicholas Wright) PREMIJERNA IZVEDBA U METU / PRVI PUT U HD-U
La Traviata (Giuseppe Verdi) NOVA PRODUKCIJA – 15. prosinca 2018. u 12:55 h
Adriana Lecouvreur (Francesco Cilea) NOVA PRODUKCIJA / PRVI PUT U HD-U
Carmen (Georges Bizet)
La Fille du Régiment (Gaetano Donizetti)
Die Walküre (Richard Wagner)
Dialogues des Carmélites (Francis Poulenc) PRVI PUT U HD-U

Sve opere prenose se uživo s Metove pozornice!

Boljšoj balet
Devetu godinu zaredom (sezona 2018.- 2019.) Boljšoj balet u kinima predstavlja najveće klasike koje su uprizorili najpoznatiji svjetski koreografi i najbolji plesači današnjice koji su zaslužni za ovaj izniman doživljaj gledanja.

U ovoj sezoni bit će prikazana četiri klasična baleta (La SylphideDon QuijoteBajaderaTrnoružica), omiljena božićna bajka Orašar te džez balet Zlatno doba, koji se može vidjeti jedino u Boljšoju. Sezonu će zatvoriti novi uradak Edwarda Cluga, Carmen Suite – Petruška.

Boljšoj Balet je sinonim za izvanredni balet stoga ne propustite novu sezonu ekskluzivno u Cineplexxu city Center one Zagreb i Split!

PROGRAM SEZONE (Boljšoj balet):
1. LA SYLPHIDE – nedjelja 11.11.2018.
2. DON QUIJOTE – nedjelja 02.12.2018
3. ORAŠAR – nedjelja 23.12.2018.
4. BAJADERA – nedjelja 20.01.2019.
5. TRNORUŽICA – nedjelja 10.03.2019.
6. ZLATNO DOBA – nedjelja 07.04.2019.
7. CARMEN SUITE / PETRUŠKA – nedjelja 19.05.2019.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame