Aktualno POP COOLTURA teatar

Zamotajte srce u celofan: Trodnevni performans

Od 12. do 14. 10. u Pogonu Jedinstvo u Zagrebu održat će se interaktivni performans Celofan u kojem će publika imati priliku slušati vlastito srce. Performans se bavi unutarnjim odnosom srca kao fizičkog organa te njegove metaforične uloge u doživljaju emocija. Autorice su Buga Bosanac, Dora Šušković Stipanović, Tena Gašparac. 

Projekt Celofan propituje unutarnji diskurs između srca kao fizičkog organa i njegove metaforične uloge u doživljaju emocija. Dijalog između srca kao emocionalnog i mozga kao logičkog centra neprestano i vrlo intenzivno utječe na svakodnevni život. Individualni fokus na energiju vlastitog srca koju će publika imati priliku doživjeti rezultirat će intimnim emocijama koje će pojedinac osjetiti, a samim time i dobiti odgovor na pitanja koje samo on želi upitati. Interaktivni performans sastoji je od mogućnosti slušanja vlastitog srca u tišini, u izoliranom okruženju, ali i instalacijama umjetničkih prikaza intimnih doživljaja srca triju autorica. Slušanje vlastitog srca način je kojim se želi postići osviještavanje odnosa vlastitih intuitivnih nagona i
emocija koje se svakodnevno projiciraju u svijet. Doživljaj srca privatno je i intenzivno iskustvo koje potiče traženje odgovora i neprestano preispitivanje samoga sebe i svojeg postojanja. Srce kao organ svakog dana lupa 115,000 puta, a upravo u njegovim udarcima koji nas drže na životu krije se srž razumijevanja ljudske egzistencije.

Cilj je projekta Celofan doći do odgovora na pitanja suodnosa između svjesnog i nesvjesnog, strahova i nada, boli i hrabrosti, koja zajedno kulminiraju u kakofoniji otkucaja srca.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame