Aktualno Celebrities film POP COOLTURA showbiz

Umrla Milena Dravić: Najveća legenda jugoslovenskog filma

Legendarna jugoslavenska glumica Milena Dravić, preminula je u noći sa subote na nedjelju u 79. godini u Beogradu, javlja Tanjug.

Rrođena je u Beogradu 5. listopada 1940., a glumom se počela baviti još kao srednjoškolka, a u šezdesetgodišnjoj karijeri je snimila stotinjak filmova, kazališnih predstava, TV serijala, a dobitnica je mnogih nagrada od kojih neke za životno djelo a neke s velikim međunarodnim odjekom poput Zlatna palma u Cannesu za ulogu u filmu “Poseban tretman” Gorana Paskaljevića, dvije Zlatne i šest Srebrnih arena na Filmskom festivalu u Puli.

Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima “Prekobrojna”, “Jutro”, “Kozara”, “Bitka na Neretvi”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Rad na određeno vreme”, “Moj tata na određeno vreme”, “Sekula se opet ženi”, “Nije lako s muškarcima” i “Zona Zamfirova”, a posljednji susret u Hrvatskoj bio je ljetos u Puli kada je u sklopu popratnog programa 65. Pulskog filmskog festivala u Srpskom kulturnom centru u Puli otvorena izložba “Milena: izložba fotografija”, retrospektiva fotografija srpske glumice.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame