Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Parni Valjak: Otkud ti pravo – odlično staromodno rock pametnovanje

Huseina Hasanefandića Husa kao glavnog autora Parnog Valjka imate svo pravo zaobilaziti i ne simpatizirati. Ne samo zbog kantautorskih navika posuđivanja baš kao njegov glavni konkurent Houra u Prljavom Kazalištu nego i zbog dvojbenih poteza u karijeri.

Međutim, ono što mu ne smijete osporiti je značajna količina mediokritetskih mainstream rock pjesama i trajanja kao rock dinosaurusa jedne odamrle glazbene scene. Hus i njegov Aki svako toliko na poneke ambiciozno zamišljene a patetično zakucane pjesme znaju potpisati i nešto što unatoč staromodnosti može stajati u poredbi s najboljim potpisima karijere ako tim periodom smatramo osamdesete.

Ovaj puta na meti je vjera, osjetljivo pitanje čija komponenta u novohrvatskim tranzicijama može zvučati prilično nepametno, ali za divno čudo, svu potrebu za monumentalnosti i velikim riječima Hus kroti vrlo rafinirano refrenom: “Vrijeme je Bog, vrijeme svodi račune koliko grijeha je tvog. Vrijeme je Bog, vrijeme svodi račune, kad dođe vrijeme za to”. iznenađujuće korektno za povratak otpisanih. (JA)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame