Aktualno Glazba Kritike

Lu Jakelić: Vodiš me – A pjevačka strana

Inflacija kvalitetnih novih imena na domaćoj estradi znači da bi put kompletnim autorima i izvođačima poput Lu Jakelić trebao biti lagan i otvoren. Radi se o djevojci koja se predstavila kao jedna od pjevačica na HTV showu A strana.

Ona završava svoj debi album “Sve o čemu sam šutjela”, a “Vodiš me” prvi je singl s albuma. To je jedna sjetna, melankolična priča u kojoj autorica želi pokazati svu svoju skladateljsku raskoš i lirsku snagu pa se malo zaleti u stilskim sredstvima pa stihovi umjesto oduševljavajuće zvuče zbunjujuće (“i možda slijediš put mojih madeža”, “putujemo, na lijevom ramenu ti stoji avion, na drugom već sjaji luna – ja sjajim kao Orion”).

Melodija i prigušene emocije interpretacije su joj jača strana, stihovi su ono na čemu bi trebala poraditi i pročistiti ih da dođu do jačeg izražaja.

O video spotu govori autorica: Ideja spota bila je prikazati moj karakter u slojevima. Onaj jednostavan i ogoljen, jedan mističan i zaigran te onaj najkompleksniji – umjetnički, najranjiviji. Mislim da svatko u sebi nosi iste tonove snage kroz te slojeve. Cvijeće na mom tijelu koje smo to jutro kupili na tržnici i polijepili trakom predstavlja moje rane i ožiljke zbog kojih na kraju ipak rastem i cvjetam, koliko god me obilježili. S druge strane, scena kidanja istog predstavlja odmak od svega umjetnog što me okružuje te prihvaćanje mog ogoljenog, hrabrog duha”, koji je režirao Marko Gregurić.

Lucija Lu Jakelić je odlična novost na estradnoj sceni jer tamo je malo autora koji sami znaju napisati i izvesti smislenu pjesmu, no za ozbiljnu kantautorsku karijeru trebat će joj još iskustva. (Ivan Perić)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame