Aktualno Glazba POP COOLTURA

Ništa čudno: The Strange na prvom mjestu top liste albuma u Hrvatskoj

Novi album grupe The Strange smjestio se u srca, ali i na police slušatelja diljem Hrvatske. Njihov najnoviji album Echo Chamber u izdanju Dancing Beara od svojeg je izlaska 12. listopada ušao izravno na prvo mjesto tjedne liste prodaje, a prošlog se tjedna još jednom popeo na top poziciju. Podsjećamo, radi se o albumu izašlom trinaest godina nakon posljednjeg studijskog izdanja, a isti je dostupan i na CD i na LP formatu. U Tvornici kulture 13. listopada održat će veliki promotivni koncert, a predstavljanje albuma ove jeseni čini pravu uvertiru u cjelokupni event.

Rad na albumu potrajao je skoro 18 mjeseci, otkrio je Dalibor Pavičić iz grupe The Strange povodom Nacionalnog dana albuma, kao ambasador projekta u organizaciji Hrvatske diskografske udruge. Ne čudi, stoga, da se na albumu kriju mnoge zanimljive snimke koje su slušatelji rado dočekali.

Na drugome mjestu pozicionirala se još jedna ambasadorica Nacionalnog dana albuma, Mia Dimšić, s albumom Život nije siv u izdanju Croatia Recordsa. Ovaj je album ujedno i prvi na polugodišnjoj listi prodaje albuma u Hrvatskoj, a riječ je o debitantskom albumu mlade umjetnice koji je izašao prošle godine, no i dalje je popularan među slušateljima. Treće mjesto zauzima također izdanje Croatia Recordsa, a to je album čije su pjesme ispunjene ljubavlju i sjetom – Melek, album sevdaha u izvedbi Bože Vreće. Božo Vrećo na listi se nalazi već 17 tjedana, a ovo nije prvi put da se našao u prvih pet. Na stranoj listi prodaje na prvome se mjestu pozicionirao album Trench, još jedno izdanje koje kod nas zastupa Dancing Bear, a izvodi ga Twenty One Pilots. Na drugome je mjestu, također u njihovu zastupništvu, album True Meanings Paula Wellera. Slijedi ga dvojac 2 Cellos sa svojim albumom Let There Be Cello, koji u prodavaonicama diljem Hrvatske zastupa Menart.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame