Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Sade: The Big Unknown – Od veličanstva do veličanstva

Sade Adu se javlja samo s razlogom. U njenom svijetu pjesma je razlog. Ove godine bile su i teme za filmove. Kako je iznenadila fludinošću prekrasne balade “Flower Of The Universe” iz Disneyeve limunade “A Wrinkle Of Time” kojom je zasjenila film, tako drugi ovogodišnji bljesak rezervira za još ljepšu temu nesigurnosti i propitvanja žene u promjenama sebe u odnosu na svijet. Iz nadolazećeg trilera “Udovice” o ženama koje uzimaju stvar u svoje ruke.

“The Big Unknown” je nepoznanica svima osim ljubiteljima veličanstvenih balada. Pjesma iz portfolija najljepšeg od najboljeg koji daje taj sporotečni zagasiti glas. Nježnost nesputana životom, tuga određena voljom za preživljavanjem i želja usmjerena na rješavanje velikih nepoznanica. Sade je pouzdan i lojalan partner. Ona koja će otplesati i pričuvati taj sentiš za specijalnu osobu koja će, ako ne rješavati, tada bar olakšati dvokorak kroz nepoznanice. Pjesma je o hrabrosti i traženju oslonca pri gubljenju tla pod nogama.

Sade je prekrasna kao što je njena kompletna karijera. I kroz metafore o skromnoj maloj biljci koja će izrasti opet i opet kad joj se pusti iz njena mraka. Prostora za prepoznavanje je beskraj. Slušatelji navikli na njeno najbolje – imaju razlog za sreću. Pjesma samoizliječenja i bodrenja je on. (JA)

10/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame