Aktualno Festivali knjige PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Pjesnici, ne časite časa: Zovu vas Tragovi u snijegu da sijete Sjeme za budućnost – Prijave asap ;)

Art Lab u suradnji sa ZMAG-om otvara prijave na drugi trodnevni pjesničko – ekološki rezidencijski program “Tragovi u snijegu – Sjeme za budućnost” na Recikliranom imanju Vukomerić od 25. do 27. siječnja 2019. godine.

Program Tragovi u snijegu jedinstveni je događaj koji educira pjesnike o određenim ekološkim problemima te im omogućava da kroz učenje i kontemplaciju prenesu problematiku i/ili rješenja u stihove koji će biti objavljeni u digitalnoj zbirci poezije.

“U sjemenu je očuvana naša prošlost i sakrivena naša budućnost. Svaka sjemenka u sebi nosi dio povijesnog i genetskog nasljeđa još iz vremena kada su ljudi počeli izdvajati određene biljke iznimnih karakteristika te započeli kultivirati, pokrenuvši tako početak poljoprivrede. Uzimanje određenog dijela usjeva za ponovnu sjetvu omogućavalo je genetsku podlogu za procvat novih sorata biljaka, a kroz to indirektno i procvat današnjeg društva kakvog ga poznajemo. Jednako je i s poezijom. Ona predstavlja kulturno nasljeđe naroda koje je temelj njegovog duha, procvata i identiteta. Upravo je zato spajanje poezije s temama ekologije, sjemena te ostalih tema javnog interesa neophodno kako bi se progovorilo o ključnim problemima društva i zajednice. Ove godine to će biti tema potrebe očuvanjem starih sorti sjemena. Kroz trodnevni boravak na recikliranom imanju Vukomerić, odabrani će pjesnici dobiti mogućnost shvatiti važnost sjemena te se upoznati s konceptima banke sjemena te nezamislive potrebe za očuvanjem tradicijskih sorti biljaka. Kroz vlastiti stihovni medij pjesnici će progovoriti o problematici koju su usvojili u tri dana, čineći ju bliskom ljudima koji možda nisu znali ništa o njoj, a pjesme će potom biti objavljene u digitalnoj zbirci poezije” kaže organizatorica Vedrana Pavlak.

Odabranim će pjesnicima biti osiguran besplatan smještaj na recikliranom imanju Vukomerić, hrana te prijevoz iz Zagreba. Pjesnici koji se prijavljuju izvan Zagreba će vlastitim sredstvima morati pokriti troškove prijevoza do Zagreba.

Prijaviti se mogu svi pjesnici, afirmirani i neafirmirani, do 19. prosinca na mail [email protected]. Prijavi je potrebno priložiti motivacijsko pismo te tri pjesme. Nakon završetka prijava pjesnici će biti obaviješteni o rezultatima do 30. prosinca.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame