Aktualno Glazba mediji showbiz

Kako plasirati stvari novih izvođača direktno na radio postaje: Morate imati Fokus

Fokus je besplatni online servis za promociju i distribuciju novih glazbenih izdanja prema hrvatskim radio postajama, odnosno glazbenim urednicima na tim postajama. Nastao je s ciljem jednostavnije, kvalitetnije te brže distribucije i promocije hrvatske glazbe. Pomoću ovog servisa, nakon unošenja podataka i glazbenog sadržaja, putem kanala distribucije sustava pjesma se direktno predstavlja ciljanim radio postajama. Tijekom 2018. godine novi alat za glazbenike se kroz beta verziju uspješno testirao te je u sustav upisano 127 novih korisnika koji su unijeli ukupno 162 izdanja.

Servis je istovremeno koristan za oba krajnja korisnika. Urednici radio postaja će na uvid dobiti presjek nove hrvatske glazbe u žanrovima te ostalim specifikacijama pjesama u skladu s njihovim programskim shemama, dok će glazbenici (autori, izvođači, glazbenici i producenti) moći direktno predstaviti nove pjesme ciljanim radio postajama te na taj način uspješnije predstaviti svoju glazbu kao i doći do većeg broja emitiranja.

„Fokus koristim od samih njegovih početaka i postao je nezaobilazni dio mog poslovnog modela u okviru izdavačkog brenda Rubikon sound factory kojeg sam osnovao u suradnji sa svojim prijateljem i kolegom Bojanom Šalamonom-Shallom. Mislim da je takva platforma u današnje doba kada komadna prodaja, na žalost, bilježi nezaustavljiv pad, od izuzetne koristi svim onim autorima i izvođačima koji više nisu u prilici i mogućnosti snimati albume, a žele pronaći svoj put prema radijskim stanicama. Sama platforma je izuzetno jednostavna, pametno osmišljena, a radijskim urednicima na dnevnoj bazi daje sve potrebne informacije o singlovima koji su toga dana izašli. Umjesto svakodnevnog zatrpavanja inboxa i mailova s raznih strana, koji nerijetko ili ostanu nepročitani ili nezapaženi, mislim da je Fokus idealno rješenje za sve samostalne umjetnike, ali i diskografske kuće kao jedinstveni alat koji pruža garanciju da će svi objavljeni singlovi pronaći siguran put do glazbenih urednika. U tom smislu Fokus se razvija u jedinstveni sabirni centar svih vrsta i žanrova domaće glazbe na kojim radijski urednici mogu na jednom mjestu pregledno, čisto i jednostavno  odabrati ono što ih zanima i vidjeti sve ono što je toga dana aktualno, ali i pročešljati po pregledniku i možda pronaći neko staro izdanje koje im je promaklo. Siguran sam da je Fokusu uz sve ove pretpostavke zagarantirana sjajna budućnost jer je dobitna kombinacija kao jedinstvena spona između nas glazbenika i radijskih urednika kao trenutno najvećih promotora glazbe, kako kod nas tako i u svijetu“, izjavio je skladatelj Ante Pecotić.

„Unisonov Fokus je značajno unaprijedio sustav poslovanja nas autora i malih diskografa te nam omogućava da na najprezentniji i najbrži mogući način plasiramo svoje nove singlove radio postajama i kasnije dobivamo precizne povratne informacije o njihovoj prihvaćenosti u pojedinim medijima. Za sva izdanja izvođača koja izdaje naša tvrtka Karpo Media te za mnoge druge s kojima surađujem, Fokus je bio krucijalni servis za komunikaciju i preuzimanje singlova za radio stanice te je kao takav u kratkom vremenu postao esencijalni dio našeg poslovanja“, izjavio je o novom servisu autor Branimir Mihaljević.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame