Aktualno Festivali Glazba POP COOLTURA

Seven That Spells ubijaju na Roadburn festivalu: Gromoglasna moć domaćih metal rockera

Zagrebački Seven That Spells zaokružit će moćnu albumsku trilogiju „The Death And Resurrection Of Krautrock“ nastupom na jednom od najprestižnijih umjetničkih manifestacija na svijetu – nizozemskom Roadburn Festivalu.

„The Death And Resurrection Of Krautrock“ sastoji se od tri monumentalna izdanja – „AUM“, „IO“ te završnog dijela „OMEGA“ objavljenog u siječnju. Stvaranje i produkcija opusa trajali su nešto manje od 10 godina. Unutar tog perioda bend je odsvirao preko 500 koncerata po cijelom svijetu uključujući i japansku turneju, nekoliko nastupa na prestižnom Duna Jam festivalu te mnoge festivale i klubove duž cijele Europe. Internacionalno djelovanje, koje je uvijek bilo fokus Sevena i po čemu je bend puno poznatiji izvan okvira naše države, funkcioniralo je zahvaljujući stranim agencijama i labelima koje su ih oduvijek pratile. Aktualna trilogija bila je primjerice objavljena za njemački Sulatron Records, jedan od najvažnijih psychedelic / kraut diskografa u Europi.

Roadburn festival, jedan od najrelevantnijih umjetničkih manifestacija Starog kontinenta pozvao je Seven That Spells da 12. travnja iduće godine odsviraju cijelu trilogiju na jednom koncertu što je potpuno sulud pothvat sa strane festivala i benda i koji će na najbolji mogući način staviti krunu na ovo izuzetno glazbeno djelo.

Domaća publika imat će priliku osjetiti moć Sevena na Festivalu najboljih bendova 22. prosinca u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje će uz njih nastupiti Otrovna Kristina, Jastreb i The Magickal Wow Band.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame