Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA Zabava

Zdenka Kovačiček: Jutarnja frka – hrvatska blues standarduša uzvraća udarac Josipi Lisac

“Frku” svi znate, osobito otkad je napravila zvijezde od Nipple Peoplea u njihovoj plesnoj verziji. Ali kao što su nekad Art Of Noise vratili u život Toma Jonesa tako je “žena za sva vremena” apsolutna zaslužila novi spotlight karijere kako bi svojoj davnašnjoj konkurentici Josipi Lisac došla opet do dvorja.

U generalnom poretku stvari Zdenka Kovačiček je ta koja bi trebala otkrivati mlade nad a ne obratno, no kad se prilika stvori pametni mgmt je ne propušta. Tako je uz malo zakašnjenje “Frka” dobila nastavak t.j. revitalizaciju u ovom korijenskom white blues aranžmanu.

Poveznica će opet biti nastup na Zagrebačkom festivalu te konačna Zdenkina odluka da prestane odustajati od pjevanja, već se skoncentrira stvarati recentna i friška djela koja će svojim moćnim vokalom izdramatizirati na način kako to stare škole vole.

Za micanje od opjevavanja standarda Janis Joplin i koncentraciju na aktualne stvari sa suradnicima kakav joj je Marko Tomasović, čiji tekst i glazbu sad “utjelovljuje”, Zdenka odavna proživljava svoje nove mladosti. I čini to zavidnom energijom. (JA)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame