Aktualno Celebrities Glazba inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

DOP TOP 5: Najveće glazbenice iscjeliteljice i duhovne obnavljačice i spiritualne voditeljice naroda hrvatskog – Ako ste u krizi one će vas izliječiti

Ma kakav Braco i njegov pogled i njegov glas, kakvi bakrači, pravi spas leži u iscjeliteljicama i voditeljicama duhovne obnove, kršćanski i duhovno svjesnim Hrvaticama koje su veliko svjetlo ugledale i doživjele veliko duhovno preobraćenje.

U zadnje vrijeme trend i pomodno pomaganje osobito oko Božića postalo je sveprisutno kod nekada poznatih pop pjevačica i radio voditeljica i sličnih javnih osoba koje pokušavaju ljudima pomoći naći pravi put ako upadnu u krize savjetovanjima kako treba živjeti svoj život – jer one to znaju i kompetentne su.

Kritičari njihova pristupa rekli bi da prodaju maglu kao što nisu više mogle prodavati glazbu pa su pokušale naći lakši put kako naivnim ljudima izvući novce iz džepa, no mi znamo da nije tako. One su humane i pune znanja iz područja psihologije kako pomoći ljudima s problemima. Ne treba im diploma, par tečaja je dovoljno.

Uz pomoć mediometra istražili smo i stavljanjem u aparat Duhometar izmjerili koje su najsposobnije od novootkrivenih pomagačica vašim nesnalaženjima. Ne bi vam olakšali snalaženje među najboljima od najboljih spasiteljica. Evo top najvećih novih hrvatskih spiritualnih voditeljica.

1. TATJANA MATEJAŠ CAMERON a ka TAJČI

Djevojka koja je nekad pod Tutićevom čizmom slovila kao Jugo Merilynka i slatkica čije su “Hajde da ludujemo” pop hitiće pjevali i vrapci i komarci prije Minea i raznih nasljednica. Ali onda je u naletu najveće slave prekinula karijeru da bi se udala za Camerona u Ameriku kamo je odselila. Tamo je našla duha, Isusa, Boga, oca ili sve redom i počela s religijskim životom. Pokušala je raditi povratničku karijeru ali nikad pošlo za rukom, zato sad uz pomoć neke od Todorićevih kćeri pokušava na jahtama naplatiti krstarenje po Jadranu uz duhovnu obnovu gdje će vas gledati milo onim okicama za koje mnogi kažu da su scary i nešto najstrašnije što su u životu vidjeli. Ali ljudi navodno vole horore i biti plašeni. Ali jako nas svojim metaforičkim govorom podsjeća na Kolindu Grabar Kitarović, poznatiju kao…

2. IVANA PLECHINGER KOVAČIĆ a ka Mala Ptica Nebeska

“Kamo smiriti um, osnažiti tijelo i nahraniti dušu” kaže da zna spisateljica, radijska i TV voditeljica, glazbenica you tuberica motivacijski govornik, ali najviše mama Ivana Plechinger. I onda vas vabi “Dragi moji, ostalo je još nekoliko mjesta za radionicu u utorak. Ako vas proganjaju negativne misli, ne osjećate se ugodno u svome tijelu i malo toga bas veseli, iskreno vjerujem da bi vam moglo pomoći ovo što ćete čuti…”. Neodoljivo. Morate pogledati. Poslušati. I utonuti i dubine te blagosti i pomoći. Nije najjasnije koje su to spiritualne dimenzije i fakulteti pogodovali razvoju te kompetencije – je li završena psihologija, psihijatrija, sociologija ili ništa od toga tek disanje spiritualnosti bez ikakve svjetovne naobrazbe samo duhovno otkrivljenje svog velikog puta i moći pomoći jadnicima u krizi. Nema tu ni spomena nadriliječnštva, samo vjera u pomoć tog blagog bića.

3. IVANA BANFIĆ a ka I BEE

Ovako to pak radi pjevačica misionarka iz “Šumice”. Ona vas u Modulima vodi kroz pjevačke meditacije. Donacija je 650,00 kunčula. 🙂

Pa kaže: “Ako vas zanima vaš osobni razvoj, imate problema sa tremom, sramom, strahom od javnog nastupa, voljeli bi se izraziti kroz glas, tijelo, duh i sve to integrirati u cjelinu uživati u vlastitom glasu, zapjevati i pustiti se bez granica, onda je ova radionica za vas. Sadržaj radionice: Radionica je zamišljena kao mini seminar gdje ćete se upoznati i imati priliku raditi sa različitim stilovima i tehnikama pjevanja, terapijskim i zdravstvenim učincima pjevanja, tehnikom pravilnog dubokog disanja, gdje ćete otkrivati svoj vlastiti glas i naučiti kako ga koristiti i izražavati se, radit ćemo s tremom i strahom od javnog nastupa, otkrivat ćemo pjevanje kroz glumu i ples, naučiti meditirati glasom kroz sedam čakri, sedam pjevanih tonova, svaka čakra ima svoj ton svoju specifičnu frekvenciju. Pjevat ćemo i zabavljati se.

1. MODUL „Glas i pjevanje“
– upoznavanje s glasom što je glas i kako ga koristimo, tehničke vježbe za postavljanje glasa, artikulacija, vježbe dubokog dijafragmalnog disanja, pjevanje u grupi

2. MODUL „Pjevanje i trema“
– Rad s tremom i blokadama unutar tijela, posebne tehnike disanja , rad na rješavanju treme i straha od nastupa pred ljudima, zauzimanje za sebe, core vježbe – podizanje energije i pozitivnog životnog toka, oslobađanje glasa, slobodno pjevanje i izražavanje kroz vlastiti glas. Jačanje samopouzdanja. Postavljanje osobnih ciljeva i ideja.

3. MODUL “Pjevanje , gluma, ples”
– Još od djetinjstva glumom izražavamo najdublje osjećaje, često i one kojih uopće nismo svjesni. Igranje raznih uloga danas je često korištena metoda psihoterapije što i ne čudi jer nas gluma uspješno vodi u dubine našeg bića, otkriva naš glas, naš identitet, skrivene strahove, ali i beskrajne potencijale.
– na ovom modulu ćemo se posvetiti pjevanju kroz glumu kroz različite tehnike, uživljavanje u uloge, prepoznavanje emocija, kako ući u ulogu i kako izaći iz uloge, kako osjetiti ulogu, kako dati ulozi prikladan glas, radit ćemo i sa tijelom, kako dati glasu prirodan i spontan pokret, oslobađat ćemo uspavane I blokirane dijelove tijela kroz pjevanje u pokretu.

4. MODUL “Meditacija i glas”
– važnost meditacije u svakodnevnom životu, povezivanje sa samim sobom kroz disanje, kroz pjevanje različitih tonova (artikulirani zvukovi), meditacija kroz sedam chakri-sedam pjevanih tonova. Svaki ton ima svoju frekvenciju u tijelu i rezonira na specifičan naćin.

Vrijeme trajanja:
10-18 h s pauzom za ručak od 13 do 14 h.

Voditeljica:
Ivana Banfić.

“Bavim se profesionalno glazbom i pjevanjem od svoje 16 g. pa sve do danas. Stekla sam ogromno iskustvo u tom području kroz brojne koncerte i nastupe. Tokom karijere mučila su me brojna pitanja o tome zašto se pojavljuje trema, tko sam zapravo ja i kako da budem potpuno slobodna u tijelu, glasu i duhu..u samom naćinu i kvaliteti života. Pohađala sam brojne radionice osobnog razvoja, završila sam NLP i upisala osobni razvoj CIR ( Centar za integrativni razvoj). Diplomirala sam 2017.g za Integrativno tjelesno-orjentiranog terapeuta (psihološki rad kroz tijelo). Moja misija i svrha je podjeliti svoja iskustva sa svima koji se pitaju “Tko sam to ja?” i žele upoznati istinskog sebe u svim svojim aspektima kroz glas, tijelo i duh”.

4. DANIJELA MARTINOVIĆ a ka DANIJELICA

Ona je pak bila velka zvijezda i kao pjevačica u Magazinu i kad je izašla u solo karijeru, sva slatka, prpošna, vrckasta, u stalnoj borbi s Majom Šuput za titulu najprirodnije zabavljačice estrade, nekako je nastala poslije velikog hita o brodu koji se ljulja pa nastupa među djecom koja su zajedno s njom pjevušila dvosmislene stihove o dizanju i spuštanju brodića čije aluzije na muški spolni organ. U međuvremenu putovala duhom po Nepalu, završila theta tečajeve, pohađala autogene treninge, postala theta-praktičar to jest biće koje ulazi u stanje theta-moždanih valova svojih pacijenata i tada jasnije vidi problem osobe koju tretira. A uz sve to nedavno je počela s motivacijskim duhovnim govorima. Na svom je Instragramu influencerica napisala da je nedavno u crkvi sv. Frane u Zadru održala legitimno svoje prvo predavanje. Putevima jedne molitve. “Ne mogu pretočiti u riječi jer ne postoje prave da dočaraju atmosferu. Pokušat ću s – neopisiva čarolija!” rekla je ushićena pjevačica.

5. LIDIJA BAČIĆ a ka LILLE

Za nju ne znamo 100% je li mimo 1 na 1 održavala duhovne seminare ali indikativno je da s onakvim oblinama i glasom ima puno duhovnog u sebi.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame