Aktualno Festivali film inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Hrvatski crtić u svijetu: Animirani serijal &Black&White osvojio drugo mjesto na međunarodnom festivalu animiranih filmova LAAF 2018

Već smo pisali o mladim kreativcima iz Hrvatske koji su svojim radom na animiranim edukativnim filmićima za djecu  odrasle oduševili svijet.

Posljednjih jedanaest godina, točnije od 2007. Internacionalni festival animiranih filmova u Los Angelesu (Los Angeles International Animation Film Festival) privlači mnogobrojne fanove i producente animiranih filmova diljem svijeta i Sjedinjenih Američkih Država.

Pored osnovnog cilja festivala što predstavlja nagrađivanje najboljih, druga, ali ne manje važna svrha LAAF-a je i umrežavanje i stvaranje novih kontakata unutar zajednice svih uključenih u animirani film. Festival je podijeljen u jedanaest kategorija, te su 3.12.2018. objavljeni pobjednici Festivala kao i svi oni koji su zauzeli drugo mjesto. Hrvatski animirani serijal “&Black&White”-u je na ovogodišnjem LAAF-u participirao po prvi put te u iznimno velikoj konkurenciji iz cijelog svijeta zauzeo drugo mjesto u kategoriji – Najbolje kratke animirane serije.

Za “&Black&White” ovaj uspjeh predstavlja novi poticaj u kontinuiranom razvoju samog projekta te priznanje za vrijeme, ljubav i kreativnost uključenu u stvaranje istoga.

Glavna ideja i cilj ovog kreativnog projekta je potaknuti razvoj vizualne percepcije kod djece i stvoriti prostor za specifično poimanje dizajnerskih rješenja i izvornog humora koji je također jedan od važnijih faktora ovog serijala.

Ključna veza između epizoda i spomenutog (dominantnog) humora je igranje s ljudskom percepcijom koja se proteže od prve do zadnje epizode te i odraslima nudi priliku da se nasmiju i obogate svoju vizualnu kulturu.
Sve se odvija u 90 sekundi, koliko traje i zaplet svake pojedine epizode, u okviru stvarnog vremena gdje pratimo likove u intrigantnim i zanimljivim geografskim mjestima kroz različita povijesna razdoblja.

Pregršt radnje, humora i crno bijele igre u svega nekoliko koraka ili bolje reći 13 zanimljivih
epizoda koje će vas potaknuti na kreativno-edukacijski binge watching.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame