Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Mia: Ovaj grad – Nostalgično romantične slike najveće zvijezde domaće pop scene

Nedugo po objavi šarmantne obrade “Winter Wonderland” i prepjeva na hrvatski, Mia Dimšić predstavlja novi autorski singl. “Ovaj grad” je njeno oproštajno pismo Osijeku. Premda će se mnogi putnici prepoznati nevezano imenima.

Nostalgično romantične pitoreske mlade Slavonke nastavljaju biti šarmantne jednako kako je predstavljena kroz debi album “Život nije siv” i od naslovne do svakog narednog singla. Mia je postala konstantom o kojoj više ne govorimo kao o novom povjetarcu na domaćoj glazbenoj sceni već najvećoj novoj zvijezdi domaće glazbene scene. I to ne bez razloga.

Vrlo pomno birane stvari od tekstualnog, instrumentalnog, aranžmanskog jednostavljenja rijedak su slučaj sceni sklonoj raznim trikovima i podvalama. Njenom se purističkom melodioznom popu zasad ubacuje slide gitara s nakanom country štiha kao točkom prepoznatljivosti uz dodatak pomalo Norah Jones intime i šapta s kojim se svaka zime ili odlazaka ustrašena jedinka lako poistovjećuje.

No, njen pomalo plahi nastup i dalje nudi vrlo stvarne stihove i uvjerljiv kompletan autorski pečat po kojem ostatak scene kronično oskudijeva. Tu je ujedno i tajna uspjeha i što dužeg opstojanja. (JA)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame