Aktualno film inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST

Počinje stvarna promocija hrvatskih filmova: Nešto se mijenja u državi Danskoj :)))

Ne čudi nas za Brešana, on je uvijek imao dovoljne budžete platiti kvalitetne reklmane i marketing kampanje jednako kao i odličan timing za svoje filmove. Ali i drugi su se filmaši trgnuli iz poslovičnog ništavila i letagrije zbog koje im filmove u kinima pogleda 72 ljudi (slučaj “Mrtve ribe”). Upravo se u idućem periodu u domaćim kinima najavljuju neki od izvrsnih potencijalnih kino hitova, ako ni zbog čega onda zbog marketinškog plasiranja vijesti.

Primjerice, stari Edo Galić je snimio “mladenački” film “Za dobra stara vremena” čiju ćete uvjerljivost moći provjeriti uskoro u kinima. Njegov PR ga naziva “filmom s najkontroverznijim scenama u povijesti domaćeg filma” što je apsolutna neistina ali privlači pažnju površne publike.

“Posljednji Srbin u Hrvatskoj” uz marketing pool supruge redatelja Zinke Bardić dolaze čak do toga da im Severina sa svog YouTube kanala launcha trailer, dok Brešanova PR agencija u tijeku trajanja filma suočena s izostankom velike incidentnosti angažira ekipu u fonatomkama da nosaju lijes po središtu Zagreba.

Bez obzira koliko se potezi pokazali opravdanima ili neopravdanima, nešto se mijenja u shvaćanju i dosadašnjoj tromosti autora i producenata filmova da je marketing i promocija jednako bitan dio plasmana filma kao i njegovo stvaranje.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame