Aktualno inmediasres knjige POP COOLTURA showbiz Zabava

Robert Torre: Ima li života prije smrti – Najveći publicistički hit u državi je samopomoć na izokrenut način

Ako vam je pun kurac knjiga o self helpu i savjetovanjima radio voditeljica kako kreposno živjeti svoj život i pritom bez srama pokušavajući prodavati maglu i poentirati (čitaj zaraditi) na ljudskoj naivnosti, gluposti i needuciranosti, možda ima rješenje za vas.

Robert Torre je zagrebački psihijatar, autor nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti čija je knjiga “Prava istina o psihijatriji” izazvala mnoštva polemike, nagnala struku da razmišlja o ukidanju mu licence i sličnih

U svojoj novoj knjizi “Ima li života prije smrti? – Iskustvo prvog lica” pristupio je materiji na drugačiji način, pokušavajući originalno koncipirajući knjigu iskazati stvari iz svog rakursa na način da čitatelj stekne dojam kako kroz njegovu perspektivu sudi život iz samog života. Pokazuje što se iz ovog sada-i-ovdje života, bez ikakvih izvanjskih pretpostavki, može reći o ovom sada-i-ovdje životu. Iako psihijatar i psihoterapeut, ovdje istupa kao svojevrsni stručnjak za ljudsko iskustvo, jer utemeljenju počela razborito vođenog života, psihoterapija naprosto nije dorasla, nego samo egzistencijalistička filozofija. Utoliko je ovo nesvakidašnja knjiga samopomoći, s jasno izloženim odgovorima na pitanja što je život i kako ga živjeti, kažu u promo notici, ali izostavljaju činjenična poglavlja a ta su inzimno interesantna.

Naime, nećemo spoilati ali cjeline i način pripovjedanja je iznimno interesantan, osobito kad autor u svakoj svojoj rečenici radi svojevrsne parole i savjete bez nametanja čitatelju, izjašnjavajući ih kao svoje stavove koji ne kvače nikoga ali isto tako godine iskustva u praksi govore u prilog, pa kad izgovara rečenice poput: “Autentični ljudi društveno su asimetrični. Eskapizam je njihova furka. Tko živi “ukorak s vremenom”, ne živi. Bez samoisključenja samoispunjenje nije moguće” kao što je plasirao prilikom jednog nedavnog intervjua, znate da imate proizvod i osobu s kojom se nužno ne morate slagati, ali vas zanima u kom smjeru dirigira svoju filozofiju.

Preporuka je čitati, promisliti i ne slagati se.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame