Aktualno Celebrities Festivali film inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Nominacije za Zlatne maline uzbudljivije od Oscara: Najviše se sralo na Trumpa i Gottija

Osim Oscara u isto vrijeme svake se godine objavljuju nominacije za shit film nagrade Zlatnu Malinu, najgora filmska ostvarenja godine. Zlatne maline su pokrenute 1980. godine kao suprotnost Oscarima i nominacije se objavljuju dan prije oskarovskih. Vrlo je demokratičan princip glasovanja. Za nominirane i dobitnike glasa oko tisuću članova Zlatne maline iz 24 zemlje, koji se za 40 dolara u udrugu mogu učlaniti mogu internetskim putem, a dobitnici ako se pojave na dodjeli dan uoči Oscara, dobiju kipić u obliku maline veličine loptice za golf koji stoji 5 $, smještene su na roli filma i posprejane zlatnom bojom.

Ovogodišnji lauretai po broju nominacija su: “Gotti”, posrana mafijaška saga s Johnom Travoltom u glavnoj roli, film o pokojnom njujorškom mafijaškom kumu Johnu Gottiju, nominiran je za najgori film, scenarij i najgori glumački par Johna Travoltu i njegovu suprugu Kelly Preston, a predsjednik Donald Trump za ulogu samog sebe u dokumentarcu Michaela Moorea 11/9. Trump je nominiran za najgoreg glumca za ‘cameo’ uloge u dvama dokumentarcima prošle godine, “Death of a Nation” redatelja Dinesha D’Souza i “Fahrenheit 11/9” Michaela Moorea, a kako već ima Zlatnu malinu iz 1989. za igranje samoga sebe u filmu “Ghosts Can’t Do It” s Bo Derek ovo je prava prilika za obnavljanje nagrada. Trumpova supruga Melania i bliska suradnica Kellyanne Conway nominirane su sporedne glumice za arhivske snimke korištene u “Fahrenheitu 11/9”.

Posljednji u nizu filmova o Sherlocku Holmesu “Holmes & Watson” dobio je šest nominacija, uključujući za najgore glumce Willa Ferrella i Johna C. Reillyja, “koji su upropastili dva najvoljenija lika svjetske literature”.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame