Aktualno Celebrities Festivali Glazba inmediasres Interview POP COOLTURA showbiz

Elemental (Remi Priselac): Zvučimo monstruozno dobro!!!

Prije Antivalentinova popričali smo s još jednim headlinerom, ženskom ikonom scene, Mirelom Priselac Remi, o Elelemntalovim obljetnicama, biografiji, aktualnostima.

– Već je 20 godina rada iza vas. Da li se osjećate pomalo staro i kao institucija ili ne možete vjerovati kad je to proletilo?
Trik je u tome da počneš što ranije. Onda nisi ni svjestan što radiš, kakve će to imati posljedice i nemaš neke prevelike ambicije nego onako, dječje naivno, uđeš u sve. To se nama dogodilo. Ja zaista nemam osjećaj da je prošlo toliko godina, ali eto, kalendar ne laže. I dalje se osjećam dovoljno zaigrano i naivno da me sve to oko i u muzici veseli.

– Zadnja najveća aktualnost je vaša biografija. Kako je uopće došlo do toga? S obzirom na loše stanje čitanja u Hrvatskoj i zato jer ste bend u naponu snage.
Moji izvori govore da se u Hrvatskoj čita više nego ikada prije! No motiv pokretanja ideje da se napravi biografija o Elementalu nije bio prodaja i zarada, nego prilika da se zabilježi prvih 20 godina rada. U jednom nonšalantnom razgovoru s Markom Podrugom, muzičkim novinarom, spomenula se mogućnost (u zajebanciji) da se napiše knjiga o Elementalu. Marko se ozbiljno primio posla i napisao, po mom mišljenju, zaista sjajnu knjigu. Njegov stil pisanja mi jako odgovara, a zbog fluidnosti teksta sam ga prozvala MC Nijagara 😉

– Ispričajte nam prepričajte vaš najomiljeniji pasus knjige.
Svi pasusi u kojima je Djon (bubnjar) ili pasusi u kojima on komentira stanje. Rikavam od smijeha kad to čitam jer točno čujem njegov glas i u glavi mu vidim ekspresiju lica, a obožavam ga i jako me nasmijava. Ako mi ne vjerujete da je lik car svih svemira, pronađite njegove pasuse u knjizi i pročitajte sami.

– Kakve su reakcije kolega i medija i struke zasad?
Nisam baš pratila recenzije, više sam to prepustila Marku, ali pošto me nije zvao i bio ljutit, rekla bih da smo dobro prošli, he he… Inače, općenito mi je pojam recenzenta smiješan. Mislim, možda je to prije doba interneta i nedostupnosti svega i svačega imalo smisla, ali danas mi je to samo mišljenje jednog čovjeka koji neće platiti ulaznicu za koncert nego će nas žicati da ga stavimo na popis. Meni je jedino bitno mišljenje publike koja dolazi na svirke i izdvaja svoj teško stečeni novac za naše CD-e, knjige, ulaznice itd…

– A što to znači u brojkama zasad konkretno?
Eto, zbilja ne znam.

– Koliko se i kada Elemental mijenjao kroz faze karijere i koje su to?
Imali smo fazu prije benda i fazu s bendom. Ova prva je bila u postavi 3 repera i DJ, a druga faza je ova u kojoj smo sada. Ja jedva čekam treću fazu u kojoj će nas sve zamijeniti roboti a mi ćemo hologramski na koncerte. Milina!

– Je li vas iznenadio uspjeh i promjena percepcije benda nakon megahita Romantika. Dotad se činilo da ste bili samo još jedan rap bend a nakon toga postali konkurenti TBF-u i Edi Maajki kao masovno popularnim reperima s ovih terena?  

Pa svaki uspješan imao je tu jednu prijelomnu pjesmu koja ga je pokazala svekolikoj publici. Do tada su svi underground. Svi su prošli taj isti put. Barem oni kojima je ambicija bila svoju umjetnost predstaviti većem broju ljudi. Postoje i bendovi koje ne zanima širenje publike pa ostanu vječno u undergroundu. Nas je uspjeh Romantike iznenadio, kao što nas je iznenadio i uspjeh pjesme Goli i bosi, koja je bila i uspješnija od Romantike. Nemam pojma, jednostavno, radiš i stvaraš, neki put nabodeš, neki put ne… To je normalno. Ali ne radimo hitove namjenski i namjerno, copy/paste. Jednostavno stvaramo, pa ako se zalomi hit, odlično!

– Što slijedi od ove godine nadalje? Koji je plan rada?
Objava live materijala iz Medike koja se zove B strane, to bi trebalo još do kraja mjeseca izaći. Shot nešto rješava u audio mixu, samo još njega čekamo da dovrši i materijal ide na Youtube. To će biti pjesme koje mi jako volimo, a koje nikada nisu bile singlovi. Nešto u stilu bend bira, pa poslušajte pjesme po nekom našem ukusu. Tijekom godine bit će puno svirki, već nam se sada puni ljeto, s čim sam vrlo zadovoljna. Također, objavit ćemo novi konceptualni materijal, imamo 10-ak pjesama koje ćemo probrati i pobrusiti na probama. Dosta je začudan i sviđa mi se što smo opet uspjeli naći neki novi zvuk. Volim svoj bend, kaj da kažem. Klasika – singlovi, spotovi, koncerti. Rad, rad, rad.

– Kako Elemental prolazi na regionalnoj sceni? Kako vas doživljavaju u Sloveniji, Bosni, Srbiji?
O, mi smo još davnih dana počeli svirati regiju. Prvo Sloveniju, onda BiH, pa lagano Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. I to je super jer ne bismo mogli preživjeti od muzike da smo svirali samo Hrvatsku. Internet nam je pomogao u promociji naše muzike, ljudi su nas zapravo sami našli, i onda nas zovu da sviramo.

– Što spremate za AntiValentinovo jer ste nedavno potkraj prošle godine imali dva obljetnička koncerta u Tvornici?
Bit će to boom-tres-boom nastup, festivalski – to znači, najveći hitovi + najbolje pjesme sa zadnjeg albuma. Zvučimo monstruozno dobro. Dođite i poslušajte, tko je vidio biti solo doma na AntiValentinovo?

Dijana Čelić

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame