Aktualno Festivali Glazba POP COOLTURA Zabava

Antivalentinovo 4: Kratki dojmovnik glazbene antifešte koja će preći u tradiciju

Ako trebaš opravdanje za svirat u Zagrebu jedan od načina je napravi si svoj festival. Smisli dobar koncept i rokaj. Kao što je u Americi zaživjela Lollapalooza tako na ovim terenima može ispasti Antivalentinovo. Proizvod Mrleta iz Leta 3 zajedno s Mars Music – koncertnom agencijom Dallas Recordsa, posložili su festival na kojem se svira i viče “protiv” ljubavi. Ovogodišnja fešta je bila skup veseljaka iz raznih krajeva regije.

Prva večer AntiValentinova #4 dovodi Studio smijeha pod voditeljskom palicom Marine Orsag koja je najavljivala bendove.

Saučešće! žestokom i glasnom svirkom uvode za svetskog megacara Ramba Amadeusa i napravio show tipičan za njegov performans i jazz rock folk nastup. Nakon Ramba Elemental, jedan od ponajboljih domaćih urbanih bendova koji je nedavno proslavio dva desetljeća na sceni, rasplesao dvoranu nizom svojih hitova da bi kraj pripao ekipi Zabranjenog Pušenja.

Drugi dan Antivalentinova #4 uz novi slogan ‘Ništa ljubav, samo obitelj’ zbog velikog interesa i želje fanova, prerasla u dvodnevnu glazbenu svetkovinu za sve one koji žele praznik zaljubljenih obilježiti na drugačiji način, definitivno je opravdala sva očekivanja i potvrdila da ima svoju publiku koja se ove godine udvostručila. Drugi dan otvaraju Turisti, svojevrsna riječka rock super grupa, predvođena majstorom gitare Vavom, snažnim vokalom Ive Močibob i tutnjavom Bobe Grujičića za bubnjevima, okupljenima je pružila žestoku 45-minutnu lekciju iz klasičnog rocka. Uz ‘Nonsens’’13’ i magičnu live izvedbu psihodelično-romantične ‘Moj toreador’, između ostalih komada što su izveli, Turisti su osvojili publiku svojim aktualnim singlom, ujedno i obradom pjesme kultnih punk sugrađana Parafa ‘Javna kupatila’. Beogradski hip-hop trojac Bad Copy, Ajs NigrutinTimbe i Sky Wikluh digli su Boćarski na noge i tvrdo i sirovo odrepali niz hitova ‘Esi mi dobar’‘Ljubav ili pivo’‘Džastin Biberi’.

Svirka Kojota znači sat i pol rokenrola uz gostovanje Kandžije u novom singlu ‘Sve je pod kontrolom’ i legendarnoj ‘Halucinaciji’ Kojoti su sinoć pokazali kako zvuči rock na hrvatski način. Za kraj četvrtog izdanja AntiValentinova ponovo smo dobili ono što smo tražili i očekivali – furiozni Let3‘po ušima’. Letovci su na pozornicu došli u novim Zigmanovim kreacijama i započeli žestoko i odmah u glavu s ‘Profesorom Jakovom’ u što nas je uveo efektni nastup folklornog ansambla Harmonija Disonance. Boćarski dom proključao je od prve sekunde kada su se PrljaMrleBaljakZec i Bin krenuli sa starim pjesmama ‘Drama’‘999’‘Izađi mala’‘Dijete u vremenu’,‘Kontinentio’‘Vjeran pas’. Za izvedbu jednog od najvećih hitova ‘Riječke pičke’ Letovcima se na pozornici pridružila i odlično raspoložena Marina Perazić. Uz podršku mariachi benda El Combo i ove su godine izveli ‘Tišu’‘Izgubljene’ i još nekoliko uspješnica, da bi u jednom od emotivnih momenata izvedbu ‘Ere’ posvetili Siniši Vuci te njegovom nedavno preminulom ocu, nakon koje je uslijedila i izvedba ‘Goluba Vase’ kojoj je upravo aktualna suradnja s Vucom udahnula novi život. Nakon više od sat i pol svirke, Let3 ipak nije mogao otići bez bisa za koji su ostavili furiznu ‘Ženu varam‘ i uvijek impresivnu ‘Sam u vodi’.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame