autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM Politička aktuala POLITIZAM TOP VIJEST

Split: Grad s malim slovom “S” i velikim “U”

Naravno da nije tako. To je slika koja otiđe u svijet kad tiha većina ili manjina (statistički neutvrđeno) ostane nijema kad grupa od petorice najvjerojatnije hrabrih Torcidaša odluči da je nošenje dresa Crvene Zvezde usred splitske rive – provokacija. Ali to nije istina. To vam dođe kao photoshop ili slična fotomontaža.

Radilo se sad već o “lanjskoj vijesti” napada na srpske vaterpoliste koji su se usudili nositi majice s obilježjima svog kluba Crvene zvezde na splitskoj Rivi. Napadnuti su od strane petorice lokalnih “branitelja hrvatske nacionalne časti” čime su uz šutnju ili odobravanje ostalih koji im nisu uskočili pomoći napali mladiće iz Srbije i Crne Gore koji su trebali igrati utakmicu s lokalnim vaterpolo klubom Mornarem.

Ali ono što jesi i što ostaje kao vijest je – šutnja. Osuda pojedinaca na društvenim mrežama je ispala klasičnim prepucavanjem jednih koji smatraju da su Srbi tim provocirali i da je postupak Splićana opravdan. I drugih koji čekaju da vrla Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekne koju o osuđivanju nasilja kad mediji i ako javnost izvrši pritisak da je takva reakcija politički korektna. Inače neće.

Ma, nima Splita do Splita. Najlipšeg grada na svitu u kojemu žive i dobri i dragi ljudi koji nisu mržnjom zagađeni.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame