Aktualno POP COOLTURA teatar

Povratak Peera Gynta: Zagonteni (anti)junak opet na daskama HNK

Nove izvedbe klasika svjetske dramske književnosti –  Peera Gynta norveškoga dramatičara Henrika Ibsena, u režiji Erika Ulfsbyja opet su aktualne na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Predstava je nedavno nominirana i za nagradu Zlatni studio Jutarnjega lista za najbolju predstavu u prošloj godini, a Alma Prica za najbolju kazališnu glumicu za ulogu Ljevača pucadi. Glavnu ulogu tumači Siniša Popović koji je ovih dana dobio status nacionalnoga prvaka Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Peer Gynt bliži se kraju životnoga puta. Umoran je, zasićen i istrošen. Život mu je bio obilježen mnoštvom uspona i još više padova. Bio je bogataš i skitao se po svijetu. Upoznavao je ljude i razna bića, vodio je egocentričan, buran i uzbudljiv život. Peer je htio pobjeći – iz Norveške, ali prije svega od sebe. Tko je on zapravo? Peer Gynt je ocijenjen kao izniman kazališni doživljaj, a posebnost predstave uporaba je inovativne tehnologije – senzora kojima glumci u stvarnome vremenu na sceni stvaraju zvukove i kulise.

U predstavi glume: Siniša Popović, Ksenija Marinković, Lana Barić, Luka Dragić, Nikša Kušelj, Alma Prica, Silvio Vovk, Filip Vidović, Nina Violić, Slavko Juraga, Vanja Matujec, Ivana Boban, Ivan Colarić i Luca Anić.

Izvedbe predstave su 12., 16. i 19. veljače.

 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame