Aktualno Celebrities Festivali Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Roko Blažević: The Dream – Patetiko s krilima, ime ti je Žak, a zadatak je lak

Definicija šećerne i prećerane patetike je ono kad je svega previše i kad je toliko saharinski i neiskreno neuvjerljivo da puca po šavovima koliko se “ljepote” izlije u tom odlikaštvu i odličnosti. To je otprilike i definicija “autorske” izvođačke karijere Žaka Houdeka, autora pobjedničke pjesme za koju je poslužilo grlo i tijelo mladog Splićanina Roka Blaževića. Pjevačkog prospekta kojeg mentorira gorespomenuti.

Osim što su početni taktovi vrlo galantno posuđeni od Benjamina Clementinea (posluhnuti stvar “Winston Churchill’s Boy”), osim što se u Žakovom svijetu patetike upotreba riječi ljubav i heroj smatra dovoljnim za “iskrenu” emociju, osim što se deranje (čitaj prepjevavanje) mladog pjevača ni krivog ni dužnog obgrnutog bijelom (ah ah simbolike nevinosti) krilima, ovaj klišejizirani šlagerčić 21. stoljeća je interesantan tek ukoliko bi mladi pjevač počeo malo jače mahati pa odletjeti s tim krilima i kao golub pismonoša pustiti malu bombicu iz stražnjice autoru na krilo. Znate kako kažu, to je sreća kad vas golub posere. Jer ovo nema pretjerano veze s ikakvom odličnošću osim plastificiranom umatanju “emocija” pod iskrenost.

Da se razumijemo, dječak je tugaljiv, čist, nježan vokal, copy paste svog mentora, no repliciranje čak ni u svijetu ove karaoke show i tribute to cover estetike nije nešto za čim bi itko osim glasača HDZ-a za koje je Žak svojedobno jednako emotivno cvilio “HDZ zna” trebao sliniti. Ništa kontra Splita, ali sve kontra prodavanja muda pod bubrege. (JA)

4/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame