Aktualno film Glazba POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO showbiz SVAŠTARA

You don`t ever fuck with Ana: Na Dan žena počinje snimanje filma o borbi neobične žene s depresijom

Pomalo simbolički, svakako kontradiktorno, snimanje dugo najavljivanog psihološkog trilera “Ana” započinje na Dan žena, 8. ožujka.

Tko je Ana? Ana sam ja. Ana si ti. Ana je svaka osoba koja pati i bori se s vlastitim demonima. Ona, koja se ujedinjuje sa svojom depresijom. Samo čovjek. Samo sjenka od čovjeka. To je Ana. Ana je također i glavni protagonist priče svog života. Snimano po real found footage materijalima, nađenim dokumentarnim snimkama za koje policija tvrdi da se radi o autentičnim zapisima A. K. (25) mlade žene za koju se smatra da je prva ženski serijska ubojica ženskog roda u Hrvatskoj i šire, ova ekranizacija zaista daje obećavajuću primjesu enigme i ježenja. Ana je stvarna. I s Anom se ne zajebava. Nikad.

Vodeća uloga pripala je sjajnoj i talentiranoj domaćoj glumici, diplomantici sarajevske glumačke akademije Martini Mandek, a uz nju se u glavnim ulogama pojavljuju i Petra Kraljev, Sanja Vejnović, Anamaria Percaić, Katija Bratković te prvi puta u filmskoj ulozi splitska pjevačica Maja Bajamić.

Scenarij i režiju potpisuje Anđelo Jurkas, koji je svojom filmskom trilogijom Zbog tebe, Fuck Off I Love You, Do kraja smrti te komedijom Happy End: Glup & gluplji 3 obišao sve regionalne filmske festivale regije, ovog puta se dohvatio ozbiljne, realne i tabu teme koju će ovjekovječiti u novom filmskom uratku na svoj upečatljiv i originalan način. Soundtrack filma potpisuje Mary May, genijalna glazbena debitantica koja je sa svojim albumom Things You Can`t Put Your Finger On nominirana za nagradu Porin ove godine.
Direktor fotografije je Petar Varat, dizajnerica Dolores Ljubić, scenografiju i kostimografiju potpisuje Ines Zrnc Gregorina, dok su za make up zadužene Ive Kovačević i Ines Zrnc Gregorina.

Film se snima u nezavisnoj produkciji nekoliko tvrtki (DOP Produkcija, Penx Media, Life Is A Picnic) unatoč oglušenju HAVC-a i državnih pokrovitelja. Pošto su strani inozemni festivali već pokazali veliki interes za ovim filmom koji golica maštu istinitom pričom i surovom realnošću, vjerujemo kako će kad-tad i domaći pokrovitelji uvidjeti zašto ovaj film vrijedi podržati. Ana će biti prvi film na domaćim teritorijima koji će revolucionarizirati i distributivni pristup domaćim igranim filmovima zbog novog pristupa distribuciji filma kojeg autorski tim zasad drži u tajnosti. Kad smo već kod “fama est” dijela, valja napomenuti kako će se u glumačkoj ekipi pridružiti i jedna (za sad tajna) velika svjetska glazbena zvijezda.

Ana skriva tajne. Otkrij koje!

Ines-Maria Slobođan

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame