Aktualno Festivali Glazba POP COOLTURA showbiz

Neukus naš svakidašnji: Kompilacija s “Dore” najslušanija – Uši bole od bijelog anđela i sličnih

Opatijska pozornica u dvorani Marino Cvetković ove je godine ugostila brojna imena domaće glazbene scene i predstavila ponajbolje singlove na Dori 2019. Spektakularne izvedbe pjesama koje su se natjecale za ovogodišnji Eurosong nisu ostale zabilježene samo u svojoj live izvedbi. Croatia Records okupila je 16 pjesama iz velike završnice Dore i pripremila za slušatelje na kompilaciji Dora 2019. Upravo ovaj je album, prema prošlotjednim podacima, stigao na listu najprodavanijih albuma, i to direktno na prvu poziciju.

Na albumu se nalaze pjesme koje je za natjecanje izabrao sedmeročlani stručni ocjenjivački sud, a među kojima je i pobjednička pjesma Roka Blaževića – singl The Dream koji će braniti boje Hrvatske u Tel Avivu. Osim njegove pjesme čiji je autor Jacques Houdek, u izdanju se nalaze i glazbeni uratci drugih poznatih hrvatskih autora i mentora: Tončija HuljićaMiroslava RusaTonyja CetinskogBranimira i Marija MihaljevićaFaye i Predraga Martinjaka.

Na drugoj se poziciji nalazi još jedan novi ulaz. Riječ je o aktualnom izdanju Zorana Predina i Damira KukuruzovićaZoran pjeva Arsena u izdanju Croatia Recordsa. Treće je mjesto zauzeo Parni valjak, koji već tjednima boravi na vrhu liste prodaje s albumom Vrijeme.

Na stranoj listi prodaje prvo mjesto i dalje drži album Željka Joksimovića – Željko Joksimović u zastupništvu Hit Recordsa. Drugo je mjesto pripalo Bradleyju Cooperu i Lady Gagi s albumom A Star Is Born, dok je na treće mjesto ušao Pink Floyd s albumom Wish You Were Here.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame