Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Hana: Alisa/Alice – Glazbena priča koja ne može ne uspjeti

Hana Huljić je kći Vjekoslave i Tonćija. Na žalost ili sreću u ovom slučaju nimalo ne manje bitna informacija. Ona je također magistra kompozicije i glazbene teorije i to se apsolutno jasno čuje iz nastupnog solo singla.

U svom prvom medijskom istupu aludira na djevojku iz Zemlje čudesa lišenu meskalinskih likova i mašte kakvom ih je obdario Lewis Caroll. Hanina zdrava ambicija ne zaustavlja na jednom već dva istodobna bilingualna spota. Ona će otpjevati na engleskom i hrvatskom.

Ni jedan tehnički moment nije upitan jer je skladateljski riječ o vrlo slojevitoj pop pjesmi i nježnoj baladi. U orkestralnom i aranžmanskom smislu odlikaštvo je bez slabe točke. O ekonomičnosti vokalne interpretacije u višim registrima dalo bi se debatirati no bjelodano je da je riječ o zaokruženoj mladoj glazbenici čiji joj korijeni ne mogu odmoć.

Mati je lirski mogla malo manje žuljevitim rimama prokrčiti put do ljubitelja lektirne klasike.

Ovo je definitivno odličan start tim obećavajuće karijere više jer se obraća publici koja od glazbe traže podosta više od poluprazne u zrak dignute plastične čaše. No pun intended. (JA)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame