Aktualno Glazba POP COOLTURA showbiz

Them Moose Rush pokoravaju Europu: Još jedan koncertni uspjeh van granica

Domaći alter rock trojac Them Moose Rush uskoro kreće na dosad najveću turneju van Hrvatske tijekom koje će obići čak 13 europskih gradova.
U prvoj turi proputovat će Njemačku, Austriju, Češku i Sloveniju, a nakon kraće pauze slijede novi datumi rezervirani za Ujedinjeno Kraljevstvo gdje ih čekaju Dublin, London, Liverpool i Edinbourgh.

“Europsku turneju složili smo sami, ponajviše zahvaljujući tome što smo već probili led u Nizozemskoj prije par godina na manjem touru koji se organizirao oko showcase festivala Eurosnic. Također, godinu nakon toga nastupili smo na Njemačkom rock festivalu Krach am Bach – ti kontakti su nam donijeli najviše svirki. Moramo spomenuti i nesebičnu pomoć raznih individualaca i entuzijasta, bilo iz drugih hrvatskih bendova koji su već tourali vani (Cojones i She Loves Pablo), bilo naših fanova koji nas prate, a žive u inozemstvu ili pak drugih bendova vani kojima smo zapeli za uho poput Mother Enginea” ističe frontmen Nikola Runjavec.

Polazišna točka turneje je Köln, 10. travnja, nakon čega putuju prema ostalim gradovima Njemačke – Münchenu, Osnabrücku, Münsteru, Bielefeldu i Berlinu. Pohod na Europu uključuje koncerte u Kufsteinu, zatim Pragu te završava u Mariboru. Nabijeni tempo nastavlja se u 5. svibnja kada će se naći u misiji  osvajanja Britanije i Irske.

“UK tour sagrađen je oko činjenice da smo M.O.R.T., Viželj, From Another Mother i mi upali na showcase Soundcity u Liverpoolu. Baltazar Rock booking uspio je sagraditi super priču oko toga. Tour se zove Beast from the East i to je zgodna prilika da se predstave bendovi s ovog područja i u nekoliko drugih gradova kad se već dolazi na otok” zaključuje Nikola.

U iščekivanju koncerata, promotori iz europskih gradova već ih najavljuju kao „nezaustavljivu, progresivnu rock snagu iz Hrvatske“ čiji su aktualni album „Dont Pick Your Noise“ izdan u suradnji Dostave Zvuka i Dirty Old Labela već zapazili i svjetski poznati mediji Prog Magazin, Metal Injection, Everything is Noise i mnogi drugi. Bjelovarski bend u sastavu Nikole Runjaveca (vokal/gitara), Branimira Kuruca (bas gitara) i Vedrana Marinka Komlena (bubanj) redovito ostavlja svjedoke svojih live nastupa u najpozitivnom šoku, ponajviše zbog inovativnog prog noise zvuka te svježeg i evidentnog pomicanja granica unutar rock žanra.

Album streaming/listening

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame