Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

DOP Versus: Maat – Vozimo///Atmospheric: Moja djevojka – Riječki pop alternativci žele biti novi Denis & Denis

Gotovo u isto vrijeme objavljena su dva video spota pop projekata iz Rijeke koji su svojim sadržajem, izvedbom i ambicijom vrlo bliski.

Obje pjesme su s istaknuti ženskim vokalom u šaptalačkom maniru koji se trudi ostaviti dojam senzualno mistične atmosfere i interpretacije, obje su odlično instrumentalno postavljene. Drugi singl „Vozimo“ Nataše Petrić  Tashe (maat) zvuči kao ženski Quasarr, za to vrijeme Atmospheric zvuči kao duet Lada Bartoničeka s Martinom Majerle koji puno duguju Davoru Tolji i Marini Perazić. Maat su moderniji zvukom, Atmospheric se čuju u 80.-ima.

Atmospheric je riječki glazbeni projekt, na sceni od 2002. godine, a pravac kojim se izražavaju ambijentalni je electro pop. Dosad su objavili četiri albuma, Ono sve (2005./Nema problema), Bubbles (2010./Croatia Records), Pričaj mi (2012./Croatia Records) i 4 (2016./Aquarius records-Muzika 360).

Oba projekta imaju veliki problem s pretjerano nesuvislim i artificijelnim tekstovima i tu je korijen njihova spoticanja u pjesme koje ćete pamtiti.  (Dijana Čelić)

Maat: Vozimo (6.5/10)

Atmospheric: Moja djevojka (6.0/10)

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame