Aktualno film inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Shazam rastura u kinima u svijetu i u Hrvatskoj: Superherojski superzajebanti

Sedmi film, u produženom DC svemiru dobio je vjetar u leđa i proslavio se kao broj jedan filmu u svijetu ovaj vikend. Shazam! je i prije samog otvaranja bio proglašen jednim od najboljih filmova o superjunaku što su potvrdile kritike i ocjena na Rotten Tomatoesu. Nitko nije skrivao svoje oduševljenje filmom, stoga u nastavku donosimo samo nekolicinu komentara:

“Topao, duhoviti, s odličnim likovima, Shazam! je jednostavno jedan od najzabavnijih filmova ikad snimljenog o superheroju.” IndieWire

“Levijeva izvedba je nevjerojatna – on je potpuno iskren. Šale su mu nevjerojatne.“ Variety

„Shazam! je munja neočekivane radosti vrijedna svake vaše kune i vremena.“ Lindsey Bahr, Associated Press

„Shazam! je jedinstveni film o superheroju. Ovo bismo dobili da je Spielberg snimio film o superjheroju 80-ih godina.“
  Mark Hughes, Forbes

” Film je razvalio!”  @BRANDONDAVISBD

“Zachary Levi je rođen za ovu ulogu!”  Eeisenberg

“Zanimljiv, zabavan, napet – dobitna kombinacija.” @antoniosecen

“Svako dijete sanja o tome da postane superheroj,“ izjavio je redatelj David F. Sandberg„U svijetu u koji je smještena naša priča, u svijetu gdje postoje Superman i Batman, Billy Batson je dijete kojem se ispuni ta želja.“ Međutim, njegov slučaj je poseban – ne samo da dobije supermoći, Billy postane odrasla osoba – barem izvana – pomoću imena SHAZAM koje sadrži moći Solomona, Herakla, Atlasa, Zeusa, Ahila i Merkura.

Henry Gayden napisao je scenarij pun akcije i smijeha, prema priči koju su on i Darren Lemke adaptirali iz stripova. Superheroj Shazam je zapravo cinični tinejdžer bez roditelja koji se trudi pronaći svoje mjesto u svijetu i ne zna ništa o takvim junacima, a kamoli kako biti jedan. To je jedinstvena karakteristika ovog heroja, rekao je Sandberg i dodao: „Izvor njegove moći je magija. On je dijete, ali zato jer ima čisto srce i snažan duh, upravo on postaje zaštitnik čovječanstva.“

U glavnim ulogama su Zachary Levi, Asher Angel, Mark Strong, Jack Dylan Grazer, Grace Fulton, Faithe Herman, Ian Chen, Jovan Armand, Cooper Andrews, Marta Milans, i Djimon Hounsou. 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame