Aktualno Glazba inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Gradonačelnik izdaje album i gradi crowdfunding kampanju: Andrija Rudić nastavlja borbu glazbom

Andrija Rudić, gradonačelnik Kutine u periodu od 2013. do 2017. godine, prije toga i na funkciji zamjenika župana Sisačko-moslavačke županije, snima debi album. Iako ga mnogi poznaju kao gradonačelnika, uvijek je bio prisutan u glazbi. Njegov interes za glazbu i stvaranje glazbe, konstanta je u njegovom životu unatoč raznim funkcijama koje je obnašao.
Album „Tri metra od mora i tri godine od tebe“ koji bi se trebao pojaviti do kraja godine sadržavat će njegovih 11 autorskih pjesama koje već dugo sazrijevaju u njegovom studiju, dok će se za produkciju pobrinuti Višeslav Laboš i Danijel Drakulić. Prvi singl kojim će se predstaviti publici objaviti će slijedećih mjesec dana.
Krajem 1980-ih bio je član sastava Kaunta, kasnije i grupe Kinaski, objavio je remiks naslovne skladbe na debi albumu Ivan Kapec Tria „Lancun“, a njegov „Ljetnikovac – Summer House“ izašao je i na „Lagano, lagano“ kompilaciji u izdanju Aquarius Records. Devet godina nastupao je kao član lokalne klape „Škrlet“, a svirao je i u unplugged grupi „Kutinski glazbeni sindikat“. Karijeru je započeo kao voditelj na lokalnom radiju krajem osamdesetih da bi sredinom devedesetih preuzeo funkciju Urednika informativnog programa na Televiziji Moslavina. Niz godina je potom radio kao novinar i stručni suradnik u kulturi i turizmu da bi se prije desetak godina posvetio poslovima u javnoj službi, kako on naziva svoju političku karijeru.
Da bi dovršio album, te pokrio sve troškove snimanja pokrenuo je crowdfunding kampanju kojom želi sakupiti 30.000 kn. Svatko tko donira novac i time pomogne objavljivanje njegovog debi albuma „Tri metra od mora i tri godine od tebe“, dobit će na dar spomenuti album i niz drugih atraktivnih poklona i među prvima će čuti najavni singl.
Crowdfunding kampanja traje do 6. lipnja, a dostupna je na http://igg.me/at/andrija.
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame