Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Mar: Calling Out – Najbolje stvari su besplatne, zna glazbena kćer Marka Lanegana

 

Elezović i njenog debitantskog albuma “Calling out” svakako stoji. Na domaćoj sceni već neko vrijeme najkvalitetnije stvari porađaju kantautorice nevezane ni leksikom ni jezikom ni atmosferom ničim za ovu depresivnu zemlju. Od novog ženskog vala s gitarama povučenog by Nina Romić iz kojeg se osobito izdvojila Irena Žilić, nastavile ga mnogobrojne kantautorice, osobito kvalitetno Dunja Ercegović i Billie Joan i samozatajna genijalka Nina Bajsić. Tu u igru ulazi subjket ove priče, djevojka umjetničkog imena  Mar predstavljena singlom “My Melancholic Friend” koji je već svjedočio njenom talentu i mogućnostima.

Uz producentsko rukovođenje Adama Semijalca aka Bebe Na Volea najmlađa domaća kantautorica prekrasno ocrtava onaj melankolično emotivni gornji dom autora koji već prvim radovima iskaču daleko iznad prosjeka i ponude domaće scene.

Njen se prvijenac guta kao jedna pjesma s mnogočinkama i desetak prekrasnih partitura tako što nećete moći jednostavno izdvojiti neku od stvari kao osobitog favorita. Jer sve su pečatiranje izvrsnosti. Marina je obdarena pjesmopisačkim talentom jednako kao uvjerljivim interpretacijama i osebujnim kolorom vokala – dakle sve, ali momente važne za stasanje nove glazbene “zvijezde” alter scene ovih prostora ima već s ovim predstavnim djelom. To što pripada svijetu više nego ovoj plemenskoj agrikola močvari ništa ne znači njenom slomljenom vokalu, polupromuklom, zagasitom i nadasve uvjerljivom. Ni potencijalne usporedbe s referentnim osobama i točkama inozemne karijere ovdje ne se ne doimaju potrebnom. Marina je dovoljno naočita i posebna da joj ne treba etiketa.

Snaga njenog glasa i njene pjesme samo je poruka svima spomenutima  još više izostavljenima da naslovnice nepostojećih medija imaju novu ljubimicu i princezu domaće kantautorske scene. Marini sadržajno ne nedostaje više ništa, samo zdrava scena koja će od nje raditi next big thing što svojim debi albumom bespogovorno zaslužuje. (JA)

9/10

00:00 Six-Four

04:11 Break The Chain

07:16 My Melancholic Friend

10:12 Ghost

13:58 Distance

18:29 Go

23:30 Place

26:16 Calling Out

30:11 Lost Company

33:51 Gentle Song

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame