Aktualno Celebrities Festivali Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

DOP TV: In Music Fest 14: Prvi dan – Odlični The Hives + Fontaines D.C. i inertna publika

Prvi dan festivala glavna tema baš čaršije je izostanak oborina za ovu godinu. Samo tragovi blata i kaljuže od ugazanog od noći prije. Četrnaesti In Music festival počinje s klasičnim zagrijavanjima što se tiče dolaska ljudi koji se tempiraju za jednog do dva headlinera a njih nisu prepoznali prvog dana. Šteta. Jer od raznolike ponude na četiri stagea (3 + 1), bar dva su opravdali etiketu izvrsnih, a to je za festivalski prosjek festivala In M tipa sasvim pristojno.

Prvi dan kradu The Hives koji su u vrijeme povratka s novim materijalima još uvijek najzabavniji rock band alive. Ever. Ali su nastupali pred najgorom publikom ikad. Mrtvom, tromom, statičnom, nikakvom, mlitavom.

Badava su Howling Pete i njegovi vriskani trikovi i bend koji diže iz mrtvih (sve hitovi i nove stvari I’m Alive tam da da da dam) pokušavali izvući život iz umiruće publike kojoj je vruće pomaknut se a kamoli prepoznat ritam nordijske furije. Ili prenašaju pive il drkaju po mobitelima i rade grimase za selfieje. Za bazuku crowd. Dotle je uber gušt onstage gledat skakavce kako ubijaju cca Sonics 21. stoljeća style, a antiklimaks stajati i pokretetai se ne na kazališnu nego pogrebnu publiku.

Austrijanci su ring the bell bili još tako nepokretni. Onda poslije će Smitshsonic Johnny Marr silovati Morrisseyevu ostavštinu u jee de da čujemo kako gitarist pjeva bendove hitove i radi onaj predivni efekt na How Soon Is Now. Srećom pa su Fontaines DC bili ubitačno adrenalinsk  po glasovima publike osvojili prvi dan šamponat. Sasvim su solidna priprema za Sleaford Modse, a rezervirani za kraljevski termin večeri main stagea – The Foals bi pred dvadesetak godina još uvijek molili da im se itko smiluje objavit album a danas su “veliki”.

Drugi dan se očekuje vrhunsko Smeće i Shirley Manson bar malo probudit ovu nepodojenu publiku koja je nije gledala pred 20 godina kad je bila friška i potentna. The Queer. (JA)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame