Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz

Mia Dimšić i Franka Batelić: Sadašnjost i budućnost zdravije domaće pop scene – Vrhovi domaćih top lista

Aktualni poredak na ljestvici HR Top 40 otkrio nam je prošlog tjedna čak šest novih glazbenih uradaka. Na prvoj je poziciji pritom situacija ostala nepromijenjena, pa je nakon 6 tjedana na istoj još uvijek Mia Dimšić s Cestom do sna u izdanju Croatia Recordsa. Novi singl Saše Lozara pod nazivom Budi u izdanju diskografske kuće Agapa svojim uspjehom u radijskom eteru prati Miu na broju 2, a pri samom im se vrhu, na trećemu mjestu, približila i grupa Vatra Porukama u boci (Dallas Records), ujedno singlom koji je zabilježio najveći skok na listi.

Najviši ulaz na listu ostvarila je Franka s pjesmom Ljubav, ništa više koju izdaju Karpo Media i Croatia Records, a riječ o ljetnom singlu s kojim je ova mlada izvođačica najavila rad na svojem drugom albumu. Autor glazbe je Branimir Mihaljević, tekst potpisuje Nenad Ninčević, dok su za aranžman zaslužni Branimir i Marko Mihaljević.

Boris Novković također se pridružio najemitiranijim izvođačima u Hrvatskoj, i to sa singlom Gori ulica u izdanju Croatia Recordsa. Svoju novu pjesmu Boris Novković posvetio je novorođenoj kćerkici, a singl krasi zarazan ritam koji su radijski urednici vrlo dobro prihvatili. Novim ulazima pridružili su se još i Matija Cvek s pjesmom Drama (Menart), Kristijan Rahimovski i njegov novi singl Opet palim radio (Hit Records), Luka Nižetić zajedno s Miroslavom Škorom i Reneom Bitorajcem u pjesmi Ludilo brale (Dallas Records) te grupa Markiz s pjesmom Ti (Croatia Records).

Mia Dimšić sa svojom Cestom do sna bila je najslušanija u Slavoniji, dok je u Gradu Zagrebu te Središnjoj Hrvatskoj Saša Lozar sa singlom Budi bio prvi izbor radijskih urednika. Vatra i Poruke u boci bili su najemitiraniji u Dalmaciji, Zagorju te Istri i Primorju.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame