Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Urban Damir postaje komercijala putem Zagrebačke filharmonije: Put k vrhu nacionalnih top lista

Novo live izdanje obogatilo je top-listu prodaje domaćih albuma prošlog tjedna. U TOP 5 najprodavanijih, prema tjednim podacima, ušao je album u izvedbi Damira Urbana & 4 sa Zagrebačkom filharmonijom. Na albumu se nalaze snimke s prošlogodišnjeg koncerta kojim je Damir Urban obilježio dvadeset godina od izlaska njegovog najuspješnijeg samostalnog ostvarenja Žena dijete.

Ovo izdanje Croatia Recordsa predstavlja novi ulaz na listu najprodavanijih, a na istome se nalaze neke od najljepših pjesama Damira Urbana. Za ljubitelje ovog domaćeg rock izvođača, na albumu su snimljeni hitovi kao što su Odlučio sam da te volimMala trubaŽena dijeteMoja voda i druge. Novi, specifičan aranžman potpisuje Ante Gelo, što su brojni glazbeni kritičari pozitivno pozdravili i oslovili kao zanimljivu suradnju, zahvaljujući kojoj su se spomenuta glazbena djela predstavila javnosti u izuzetno zanimljivom izdanju te najavila novi diskografski uspjeh Damira Urbana.

Na listi su prve pozicije domaćih izdanja ostale gotovo nepromijenjene, a zauzimaju ih kompilacijska izdanja. Na broju 1 nalazi se Festival zabavne glazbe – Split 2019.u izvedbi raznih izvođača te u izdanju Croatia Recordsa. Na drugome ga mjestu slijedi album Vrući ljetni hitovi 2019., dok se na treće mjesto smjestilo izdanje CMC Festival Vodice 2019. Na stranoj listi prodaje, prvu poziciju i dalje čuva skupina Black Keys s albumom Let’s Rock, novim ovogodišnjim izdanjem koje predstavlja njihov deveti studijski uradak. Njihovu prodaju u Hrvatskoj zastupa diskografska kuća Dancing Bear, kao i novo izdanje koje se pozicioniralo na broju 2 – No. 6 Collaborations Project u izvedbi Eda Sheerana. Treće mjesto na listi zauzeo je Bruce Springsteen s najnovijim albumom Western Stars.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame