Aktualno Glazba POP COOLTURA

Mary May i Bebe Na Vole najesen koncerti u Zagrebu: Najsvjetskiji domaći alter pop rockeri u Vintageu

Već se tokom ljeta najavljuje jesenja koncertna sezona po zagrebačkim gradskim klubovima.

U četvrtak 10. listopada ne propusti povratak jedinstvenog one man bluesera Bebè Na Volè. Nakon prošlogodišnjeg hvaljenog albuma, nitko ne zna što Bebe sprema za ovaj koncert. Što god da je, znamo da ćemo uživati zato zgrabi svoju kartu na vrijeme i vidimo se u Savskoj 160. Adam Semijalac, glazbenik poznatiji pod imenom Bebè Na Volè jedan je od najboljih blues vokala na ovim prostorima. Njegova glazba može se okarakterizirati kao root blues u kombinaciji s različitim indie žanrovima. Nakon 10 godina stvaranja originalne i njemu svojstvene glazbe, krajem siječnja 2015. izdao je “best of” na vinilnoj ploči pod nazivom “Time Of Great Depression” gdje je svoj cjelokupni opus sveo na 13 autorskih pjesama kojima je obuhvatio sve kreativne faze svog glazbenog izričaja, a nakon nje, prošle je godine izbacio hvaljeni Hate is a wonderful thing. S obzirom da živi isključivo od glazbe, Adam je svoje djelovanje proširio znatno dalje od koncertnih dvorana. Radi glazbu za kazališne predstave; član je koautorske inicijative OOUR-Zagreb, kazališta TRAFIK u Rijeci te ima preko 15 cjelovečernjih plesnih predstava iza sebe. Podučava gitaru, bass, banjo, mandolinu, a povrh snimljen je i film o Bebè Na Volè pod redatedljskom palicom Vladimira Gojuna.

U srijedu 23. listopada VIB će koncertno preuzeti sve zamjećenija i sveprisutna kantautorica Mary May iza koje je odličan hvaljeni album Things You Can't Put Your Finger On a da saznate što vam sprema s premijernim nastupom u Vintage Industriala, morat ćete proviriti u koncertnu dvoranu Savske 160 i obećavamo da žao vam biti neće. Iako pjesme Mary May donose zamjetne količine tuge, ona nikad nije deprimirajuća, nego uznosita jer ju je ona uspjela izraziti, i time kao da je izrazila dio naše tuge. Mary May se javnosti prvi put predstavila u travnju prošle godine singlom Softest Tune koji je jednoglasno osvojio kritičare. Uslijedili su nastupi na Indirekt, Bloomsday i Hoomstock festivalima, nakon kojih objavljuje još tri hvaljena
singla. Krajem listopada 2018. godine objavila je svoj album prvijenac Things You Cant Put Your Finger On koji je opravdao sva očekivanja te je od strane više portala (DOP Magazin, Music Box – glazbeni portal, Muzika.hr) proglašen među najboljim izdanjima 2018. godine. U živo svira s bendom kojeg sačinjavaju sjajni glazbenici Luka Čapeta na gitari, Marin Živković na saksofonu i Borko Rupena na bubnjevima.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame