Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Elis Lovrić: Od kad te poznon – Ljubav je piše imenom njenim

Labinjonska dosad samozatajna kantautorica Elis Lovrić od lani polagano izlazi iz medijskih izbi u kojima čarolija njena glasa i pjesme ne smije ostati lokalnom. Poslije nastupa na Dori s engleskim naslovom „All I really want“ potom prijevodom iste na labinjonsku čakavicu „Se ca još željin“, Elis je trebala svijet i Meriku jednako kao i oni nju.

Širina njene kantautorske snage je ono što je izdvaja. Premda domatja na svom lokalnom dijalektu njene su pjesme univerzalne snage jer pretvara onu baznu iskru razumljivu nevezanom za jezične barijere. Osim Istre pripada Mediteranu, pa kako se nije libila dotaći mainstream publike sudjelovanjem na izboru za pjesmu Eurovizije tako se novim naslovom ne ustručava podijeliti svog srca i načina kako diše prema klapama.

„Od kad te poznon“ nije klapska pjesma ali  je prva u kojoj joj sjenu čine klapski muški vokali. Ljubav je centar njenih interesa a to kome pjeva i kako pjeva zrcali u svakom malom od slušatelja dovoljno bliskih njenom poju da ga lakoćom prigrle svojim. (JA)
9/10

 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame