Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Miki Solus: Izdao sam fanove – Zajebancijom i autoironijom kontra glazbenih failova penetriranja u Lidiju Bačić Lillu

 

Nakon ponešto tišeg perioda s dva vanzemaljska superhita za mrave i ponekog ljuda povraćao se Miki Solus, najbolji izdanak zagrebačko zagorske kantautorske antirep škole i jedini realni pretendent na titulu novog Sachera. Kad je propalo poigravanje prozivke likom i djelom novog Štulića ili bar Dareta Rundeka, a kako je stilski potpuno neodgovarajuće bilo stavljati ga u istu ladicu s rep domeštrantima, Mikijevo bauljanje na samosvojnom terenu nepostojeće glazbene scene, nastavlja se upravo na onaj način kako nikada nije trebalo početi. S figom u džepu spram svih nepravovjernih fanova Miki se odriče svoje glazbe jednako kako se Thom Yorke zgraža Creepa. ;). Ili jedan drugi meketavi zagrebački frontmen svojih navijačkih gorostasnih himni. Tako se Miki uz posredovanje wow fuck yeah groovy mladi uspješni šareni jeee nova generacija 21. stoljeće kulera Đumbusa odmah postavio u defense defense stav defetističkom antipjesmom “Izdao sam fanove” u kojoj u svom autoironičnom maniru pljuje po samom sebi jer predmijeva osudu “pravovjerne” zajednice zbog neprirodnog penetriranja u Lidiju Bačić s pjesmom “Lubenica”.

„Izdao sam fanove“ tako funkcionira kao svojevrsni spin-off na pjesmu „Lubenica“ koju je nedavno predstavio u duetu s Lidijom Bačić Lille. U glazbenom dijelu se nastavlja na solusovske tipične laid back opuštalice s gotovo nezainteresiranim za sudjelovanje vokalom od kojeg je pokušao i još uvijek pokušava isfurati stil. U nedostatku jačih pjevačkih kvaliteta samo jako smioni i opušteni likovi mogu od svojih mana raditi prednosti gurajući ih u prvi plan. Tako je Mikjeva izdaja postala posve legitimnim činom bez bijele zastave na pola koplja. U spotovskom dijelu autoironičnim anektnim dijelom i uvršavanjem dvije sjajne mlade glumice Made Peršić i Lene Medar stvar izmiče onim klasičnim đumbusovskim kulerštinama za YouTube generaciju koja na selfijima i make up tutorialima gradi svoj instantu pojavu. One dvije daju onaj sadržajno estetski palac gore. Tu se negdje pokušava pripetati i pametni kantautor koji ne spada u ovu okolinu ali je procjena da mu mogu osigurati veći broj klikova i medijski doseg. Jer tko prizna fol pola mu se prašta. Možda negdje u urednim društvima, ovđe, oš malo kurac. Autoironično pokušavanje seksa na stranim terenima bezicirao je nastupom na Bandićevom Rujanfestu, tu će zasigurno biti dočekan salvama oduševljenja, samo harmoniku u prvi plan 😉 (JA)

7/10

„Nakon pjesme „Lubenica“, mnogi moji fanovi okrenuli su se protiv mene i osjećao sam se vrlo usamljeno. Najbolja stvar koju čovjek može raditi kad je usamljen je – svirati blues. I tako sam ja, poput B.B. Kinga, ispjevao svoju tužnu sudbinu.

Pjesma je nastala u samo par minuta jer je izašla direktno iz mojeg bolnog srca. “Izdao sam fanove” je zapravo spin-off na Lubenicu, u kojoj pratimo patnje mladog Mikija s nezadovoljnim fanovima.

Pjesmu prati spot u kojem me bijesni fanovi love po gradu. Hvala svima koji su bili na snimanju spota i dobro se zabavili. Netko izdaje stanove, a netko svoje fanove…“ – rekao je Miki Solus

https://youtu.be/jyoP6C0VfZI

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame